maanantai 12. marraskuuta 2012

Whoopie piet isäinpäiväherkkuina





Taas yksi uusi trendileivonnainen! Justhan me on opittu tietämään mitä ovat cupacaket ja macaronit, sitten merten takaa jenkeistä saapuivat whoopiet! Joku keksi pursottaa muffinitaikinan tapaisen taikinan litteiksi ympyröiksi pellille ja täyttää paistetut kakkuset makoisalla täytteellä. Perinteisimmässä täytteessä on vaahtokarkkia, mutta muunnoksia näyttää olevan "miljoonia". Minä kokeilin näitä ensimmäistä kertaa isäinpäiväksi ja tein kaksi eri täytettä: vaahtokarkkitäytteen ja suklaatuorejuustotäytteen. Tästä annoksesta tuli noin 20 ISOA whoopieta, eli 40 puoliskoa. Ja näistä täytemääristä tuli molemmista täyte noin kymmeneen whoopieen, eli jos haluat tehdä vain toista täytettä, tee se tuplana.

2 isoa munaa
3 dl sokeria
2dl maustamatonta jugurttia
30ml maitoa
100g voita
0,5tl vaniljasokeria
1dl tummaa kaakaota
4,5dl vehnäjauhoja
1,5tl ruokasoodaa
vaja 1tl leivinjauhetta
loraus tummaa siirappia

täyte 1:
75g valkoisia vaahtokarkkeja
30ml maitoa
75g voita

täyte 2:
2rkl voita, pehmitä
2dl tomusokeria
50g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl tummaa kaakaota


-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jogurtti ja maito. Sulata voi ja lisää se taikinaan yhdistettyjen kuiva-aineiden kanssa. Lisää lopuksi loraus siirappia ja sekoita varovasti.
-Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota pellille noin halkaisijaltaan 4cm ympyröitä (leviävät aika paljon, laita pellille vain 9 whoopieta. Voit tehdä pienempiä, jos tarjolla on muutakin makeaa, koska näistä tulee aika isoja)
-Paista 175 asteessa 5-10min (meidän uunilla 8min)
-Jäähdytä jäähdytysritilällä. Täytä vasta kokonaan jäähtyneet pohjat.

Täyte yksi:
-Laita vaahtokarkit ja maito muovikulhoon, kuumenna mikrossa, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja jäähdytä.
-vatkaa toisessa kulhossa voi vaahdoksi ja vatkaa voivaahto jäähtyneen vaahtokarkkitahnan sekaan.
-Laita täyte hetkeksi jääkaappiin ja pursota jähmeä täyte whoopiepien päälle ja laita toinen pie kanneksi.

Täyte kaksi:
-vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja kaakaojauhe. Pursota whoopiepien päälle ja laita päälle toinen kanneksi.



-------

Isäinpäivä meni perinteisesti ja mukavasti. Lapsille niin tärkeä päivä, johon oli öitä laskettu! :) Isi sai paljon kortteja ja paketteja ja herkkuja. Iltaa istuttiin anoppilassa, sai pappakin omat onnittelunsa ja me kaikki hyvää seuraa miehen sisaruksista. Loput whoopiepiet vietiin tuliaiseksi anoppilaan.









1 kommentti:

Heljä kirjoitti...

Nam. Herkullisia varmasti.