Päädyin sitten tuttuihin ja turvallisiin: suolaiseksi leipäjuusto-broilerisalaatti, ciabataa ja tuorejuustoja. Makeaksi punaherukka-suklaamoussekakku ja jäälauttaleivosta, lapsille vielä jotain pientä naposteltavaa lisäksi. En ollutkaan pitkään aikaan leiponut liivattella hyydytettyjä kakkuja, koska tein niitä joskus kyllästymiseen asti, mutta esittelen nyt tämän kakun teille koska en ole tainnut tätä ennen mainostaakaan.
Pohjassa ja välissä tumma kääretorttupohja. Suklaamoussessa flora vispi + ranskankerma + fazerin marjasuklaalevy sulatettuna + sokeria + liivate. Marjamoussessa flora vispi + maustamaton tuorejuusto + punaherukoita survottuna + sokeria + liivate.
Kirpeä ja makea yhdessä, loistava yhdistelmä. Toimii myös mustaherukalla. Sain antaa ohjeen heti eteenpäin vieraille, eli luultavasti toimi heillekin!
Leikkauspinta näytti siis tältä!
Tuliko purkki per täyte, siis yks purkki floraa, ranskankermaa jne?
VastaaPoistaKuulostaa kyllä erittäin herkulta! Suatampa vaikka tämän napata synttäritarjottaviin.
Voikos tuon toisen kääretorttupohjan jättää pois, pysyykö kasassa?
jep, kaikkea purkillinen. Ja voi jättää pois, ainakin mustaherukoista olen tehnyt ilman tuota väliin tulevaa kääretorttupohjaa onnistuneesti.
VastaaPoistaJust nyt haluun tuota!
VastaaPoistaOi mitkä herkut olit taas laitellut!!
VastaaPoistaJa kiitos ihanasta kakkuohjeesta! Jo kuvan kattominen meinaa viedä kielen mennessään :) En malta odottaa että pääsen kokeilemaan!
jenny
Kiitos ohjeesta! Tämä näyttää mielettömän herkulliselta!
VastaaPoistaOlipas herkullisen näkönen, kiitos vinkistä! Nyt vaan pitää kipinkapin mennä poimimaan mummin puskista punasia talteen :).
VastaaPoistaolkaa hyvät. Ja tehkää marjamoussesta tarpeeksi kirpeä, ei siis liikaa sokeria. Ja marjasuklaan tilalle voi laittaa myös maito/tummaa suklaata, ihan mistä itse eniten tykkää.
VastaaPoistaMontako liivatetta per täyte? :)
VastaaPoistalaitoin vaja rkl liivatejauhetta tai 3 liivatetta per täyte. Pysyvät mousseina hyytelön sijaan, mutta kuitenkin hyvin kasassa.
VastaaPoistaVoikohan tämän pakastaa?
VastaaPoistaen ole kokeillut pakastamista, mutta luulisin että voi.
VastaaPoista..edellinen kyselijä vielä lisää että minkä verran suunnilleen tuota punaherukkasurvosta ja valutetaanko yhtään nestettä pois? avuton olen mutta on niin herkullisen näköistä että kokeiltava ois ;)
VastaaPoistaHmm.... 3dl ehkä laitoin, eikä valutella mitään pois. Sulatin, survoin ja kaadoin massan sekaan.
VastaaPoistaHeitätkö vielä oikein suklaakääretorttupohjankin ohjeen jolla tuon pohjan väsäsit (oletan että paistoit siis pellillisen kääretorttupohjaa ja siitä leikkasit kaksi rinkulaa) -pelkään nimittäin että mun pohjasta tulee -jollain väärällä ohjeella jos teen- niin sitkas,että kakkua ei saa leikattua kirveelläkään ;D -kostutetaanko pohjaa muuten jotenkin?
VastaaPoistaKaupan keksihyllystäkö nuo marengit bongasit?
Jos meinaan tarjota kakkua huomisiltana, niin olisiko se paras tehdä tänä iltana vai huomisaamuna?
Kiitos!!! :)
...ja vielä se että minkäs kokoiseen irtopohjavuokaan tämän kasasit? :) Riittääkö kakusta 12 naiselle -muutakin tarjottavaa on- vai pitääkö ohje tuplata?
VastaaPoistaKääretorttu on tehty näin:
VastaaPoista4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja (tai perunaj.)
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
munat ja sokeri vaahdoksi ja kuivat aineet sekaan. Paisto 225 asteessa sen viitisen minuuttia.
Leikkasin pohjasta yhden ympyrän, toisen joutuu kokoamaan parista osasta. Ja 24cm vuokaan tein. Riittää tuolle syöjämäärälle, jos muutakin makeaa tarjottavaa! :)
Marengit ostin ihan K-kaupan keksihyllystä.
Riittää kun teet tarjoilupäivän aamuna.
Kiitos vastauksista! <3
VastaaPoistaIlmeisesti kääretorttupohjia ei tartte yhtään kostuttaa...?
Ei tartte kostuttaa!! :)
VastaaPoista