torstai 13. maaliskuuta 2014

Omenajuustokakku



Löysin hetki sitten blogin, johon en ollut aiemmin törmännytkään ja sieltä lainasin tällaisen ihanan omenajuustokakun ohjeen! Alunperin ohje on United States of Cakes-kirjasta. Tästä tuli aivan mahdottoman herkullista, tulen taatusti tekemään uudestaankin.

OMENAJUUSTOKAKKU


Pohja:
110 g huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja

Muroseos:
½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
60 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kardemummaa

Cheesecakepohja:
1 rkl sokeria
1 ½ tl kanelia
hyppysellinen muskottia
2 isoa omenaa
600 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl vispikermaa
3 munaa

Kolakastike:
n.400 g karamellisoitua maitoa, keitettynä kinuskiksi

-----------

pohja:
1.Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa tai monitoimikoneessa. Työstä murumaiseksi taikinaksi.

2.Taputtele taikina tasaisesti irtopohjavuon pohjalle, joka on n. 22 cm halkaisijaltaan. Painele pohjaa lusikan pohjalla.

3.Paista uunin keskitasolla n. 12 min. Anna jäähtyä.


Muruseos:
1.Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja nypi murumaiseksi.


Cheesecaketäyte:
1.Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.

2.Sekoita 1 rkl sokeria, kanelia ja muskotti yhteen. Kuori ja poista siemenet omenasta ja viipaloi paloiksi. Laita viipaleet sokeri-mausteseokseen ja sekoita huolella.

3.Vatkaa tuorejuusto, 2 dl sokeria, vaniljasokeri ja jauhot kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kerma. Kääntele mukaan yksi muna kerrallaan nuolijaa apuna käyttäen.

4.Voitele vuoan reunat kevyesti voilla ja kaada täyte vuokaan.

5. Jaa omenat täytteen päälle ja ripottele pinnalle muruseos.

6.Paista uunin keskitasolla n. 45 min tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Sulje uuni ja aukaise hiukan uunin luukkua ja anna olla jälkilämmössä vielä n. 20 min. Tämän jälkeen ota ulos ja anna jäähtyä kokonaan.

7.Anna juustokakun olla jääkaapissa ainakin 6 tuntia, mielellään yön yli.

8.Ota ohut veitsi ja kasta se kuumaan veteen ja tällä käy läpi vuoan reunat, näin juustokakku irtoaa helpommin.

Tarjoa keitetyn karamellisoidun maidon kanssa.

6 kommenttia:

  1. Näyttää hirmuisen ihanalta, ja kuulostaa! PAKKO TEHDÄ JOSKUS, NAMINAISKIS!

    VastaaPoista
  2. En kestä miten herkun näköistä!!!! Haluan tuota NYT!!!

    VastaaPoista
  3. Samantyyppisen reseptin kehittelin joskus omasta päästäni ja toimi erittäin hyvin :). Nam! Kardemumma puuttui vain pohjasta. Seuraavalla kerralla täytyy lisätä sekin. Js onnittelut synttärisankarille! :)

    VastaaPoista
  4. http://bellebaie.blogspot.fi/2013/05/caramel-chocolate-deluxe-ihanaa.html

    Tämä oli vieläkin parempaa, hyvin samantyyppinen mutta usko mua, huikeaa! :)

    VastaaPoista
  5. Helkku, tuo oli kyllä superhyvää ja raikastakin!! Oli hyvä kaveri tuolle suklaakakulle.

    Ane, kiitos kivasta kommentista! :)

    Petralle kommentoinkin jo tuonne suklaakakun alapuolelle :) Reseptivinkit ovat aina tervetulleita, joten kiitos!!

    VastaaPoista

Arvostan, jos jätät terveisesi <3