torstai 10. heinäkuuta 2014

Suklaapizza



Tässä resepti tämän hetken suosikkijälkkäriini! Tätä on päässyt maistamaan useampikin viime aikojen ruokavieraista eikä kyllästymistä ole vielä näkyvissä. Sulkaapizza on pellin kokoinen, erityisen kosteaksi jätetty suklaacookie, joka nautitaan lämpimänä vaniljajätskin kanssa. :) Tämä on yksi niistä, jonka kuvat jäivät vanhaan puhelimeeni, joten nappasin instagramiin lisäämäni kuvan tänne näytille. Reseptin olen tuunannut Suklaapossun blogista löytyvästä ohjeesta.

SUKLAAPIZZA

100g voita sulatettuna
1dl ruokosokeria
1dl fariinisokeria
2dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
2dl kaurahiutaleita
0,5tl suolaa
2tl vaniljasokeria
0,75tl soodaa
0,75tl leivinjauhetta
1 muna

130g suklaata pilkottuna (tummaa tai maitosuklaata tai molempia)
2/3 pussia Omar-karkkeja pilkottuina
1dl suolapähkinöitä

Pinnalle:
100g valkosuklaata raastettuna


Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokerit. Lisää loput aineet nopeasti sekoittaen. Levitä seos n.25 cm ympyräksi leivinpaperoidulle pellille. Jätä hieman reunoille leviämisvaraa, sillä pizza leviää uunissa jonkin verran. Paista 175 asteessa n. 17 minuuttia, kunnes pizza alkaa saamaan väriä pintaansa. Nosta suklaapizza uunista ja raasta sen päälle valkosuklaa juustohöylällä tai raastimella näyttämään "juustoraasteelta". Anna jäähtyä pellillä n. vartin ajan. Nauti lämpimänä.



6 kommenttia:

  1. Äiti toi on niin ihanaa.
    tee sitä useemmin

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa siltä että täytyy kokeilla! Nam :)

    VastaaPoista
  3. Magnus, oi kiitos! :) sinäkin olet oppinut kommentoimaan! Teen varmasti!

    VastaaPoista
  4. Suklaapizza kuulostaa nimenä hirveeltä, mut voin kuvitella että on ihan liian hyvää!

    Kiva että jatka et suinkaan saa lopettaa. Johan meiltä loppuu reseptit muuten

    VastaaPoista
  5. Kooka, pus <3 ! Sun oma blogi on ollut vailla päivitystä liiiiian pitkään! Palaahan linjoille ;) .

    VastaaPoista

Arvostan, jos jätät terveisesi <3