tiistai 31. elokuuta 2010

Apple pie

Joka kerta kun syön tätä ihanaa omenakakkua, ajattelen, että se on paras leivonnainen maailmassa!! Silti jostakin syystä sitä tulee tehtyä liian harvoin... No eilen sitä sitten tehtiin taas pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa oman omenapuun omenista! Kuvat ovat oudon värisiä, enkä ole mikään mestari kuvankäsittelijä, mutta koittakaa saada selvää. Niin ja ei meillä oikeasti ole tuollaista ällöttävää hammastahnan väristä seinää, joka monissa kuvissa näkyy :D Se on vain väliaikainen levy erottamassa laajennuspuolta vanhasta ja lähtee pois tämän viikon perjantaina! Vihdoin!







Omenakakku

5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl kanelia
225g voita

Täyte:
1kg omenoita
1tl kanelia
sokeria

Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja pehmitetty voi taikinaksi. Taputtele 2/3 taikinasta 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi päälle omenat, laita kerrosten väliin kanelia ja sokeria. Päällimäiseksi taputtele loppu taikinasta. Paista 175 asteessa noin 45min. KAnnattaa välillä kokeilla haarukalla, ovatko omenat kypsiä jo, koska eri lajikkeet kypsyvät eri tahtia. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Joku toinen syksyinen päivä leivottiin lasten kanssa korvapuusteja. Tällaisia syksyleivonnaisia siis tällä kertaa!



Elokuu loppuu ja syyskuu alkaa! Sen kunniaksi vaihdoin juuri eteisestä kesäulkoiluvaatteet pois ja syksyisiä vermeitä tilalle! Lapset tosin olisivat kaivanneet jo talvitamineita, märän syksyn saisi meidän perheen puolesta skipata ihan kokonaan.
Hauskaa syksyistä loppuviikkoa, ystävät <3

6 kommenttia:

Makea maa kirjoitti...

Voi korvapuusteja! <3 Pitäisiköhän meidänkin leipoa jätkän kanssa pullia pakkaseen asti.

Heljä kirjoitti...

Heheeei! Teinköhän mä eilen samaa? Ainakin sinne päin. Onko toi murotaikina, jossa keitetyt omput sisällä?
Ainoa omppupiirakka mitä syön. Musta se on hyvää.

Eve kirjoitti...

Houtten, tuossa on kanelilla maustettumurotaikina, jossa omenaviipaleet sisällä. Tuo meidän kotiomenapuu vain näköjään tuottaa sellaista lajia, joka kypsyy tosi nopeasti, joten se oli jo IHAN sosetta, kun otin uunista. Yleensä ne on vielä tunnistettavissa viipaleiksi paiston jälkeen :P Mutta meillä mies ihastu tuohon omppusoseeseen, kuulemma parempaa noin, kun on aivan ylikypsät omenat sisällä.

Jenni kirjoitti...

Saisinko tuon applepien ohjeen? Kuulostaa niin hyvältä :P

Eve kirjoitti...

^^Lisäsin ohjeen!

Heljä kirjoitti...

Hih. Muuten täysin sama ohje, mutta mun ohjeessa on 200g voita. Ja vähän leivinjauhetta.
Mä oon Sapen kans samaa mieltä, että tykkään, kun omput on lähes muussina. Siksi keitän niitä pikku määrässä vettä ihan muutaman minuutin. :)
Munki piti tästä piirakasta tehä postaus, mutta kuva unohtu ottaa, kun tarjosin tätä naapurustolle ulkona.