torstai 8. maaliskuuta 2012

Persikkapiirakkaa naistenpäiväksi

Kansainvälisen naistenpäivän aloitin ruiskuttamalla hiuslakkaa suoraan toiseen silmääni, niin että kirvelee pesuista huolimatta vieläkin. Niin perin naisellista!
Sen lisäksi kävin muunmuassa lähettämässä synttärikortin vuosia täyttävälle isälleni, ostamassa synttärilahjan kuusi vuotta täyttävälle kummitytölleni, ostamassa kauniin valkoisen neulehaalarin noin 12 viikon kuluttua syntyvälle vauvalleni, sekä istuskelin keskustelemassa Jorvin synnytyssairaalan synnytyshuone nro 1:ssä ymmärtäväisen kätilön kanssa synnytyspelkopolikliniikan merkeissä.
Niin ja sitten leivoin vielä keväisen persikkatoscapiirakan äitini ikivanhalla ohjeella. Monenlaista sitä ehtii näin arkisen aamupäivänkin aikana.




Persikkapiirakka


pohja:
180g voita, sulata
1dl sokeria
1 muna
2 1/4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl kardemummaa

säilykepersikoita

tosca:
50g voita
100g mantelilastuja
1dl sokeria
3/4dl kuohukermaa
1rkl vehnäjauhoja

Sekoita pohjan ainekset keskenään, kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 18 min.
Viipaloi sillä aikaa persikat ja keitä tosca. Mittaa toscan aineet kattilaan ja kiehuta pari minuuttia. Jäähdytä hetki. Ota piirakkapohja uunista, levitä päälle viipaloidut persikat ja toscakuorrutus. Paista vielä 225 uunissa noin 8-10min.

3 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Erittäin herkullinen ohje! Testiin menee.
No on sulla ollut kiire päivä! Oliko pelkopolista hyötyä? Enää 12 viikkoa jälkellä! Miten nopeasti sun raskaus onkaan mennyt!
Haleja.
Nähdään pian.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ohje, minäkin testailen varmasti! Onnea viimeisillekin viikoille, toivottavasti pelkopolista on hyötyö. Itse myös aion hakeutua sinne, jos vielä niin ihanan lahjan saan. Helen

Eve kirjoitti...

kiitos! :)

Pelkopolin jälkeen olo oli helpottunut, todella. Edellisen synnytyksen dramaattiset käänteet on nyt loppuunkäsitellyt ja voin tyhjältä pöydältä odotella seuraavaa! :)
Tänään kummitytön juhliin, hyvä mieli kaikenkaikkiaan.