keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kolmevee ja musta krokotiilikakku

Meidän toiseksi nuorin (tuntuupa hassuta sanoa noin, justhan hän oli meidän vauva!) täytti kesäkuun 14.päivä 3 vuotta! Koko kevään hän oli puhunut haluavansa mustan krokotiilikakun. Yritin selittää hänelle, etten ehkä osaa ja ehdi tekemään sellaista tänä vuonna, koska saatan vaikka olla vauvan kanssa sairaalassa siihen aikaan. Poika ei siitä masentunut, vaan totesi, että "no isi osaa". Ja taustana tähän, mun mies ei ole koskaan elämässään leiponut yhtään mitään, paitsi kerran pannarin, jonka senkin laittoi roskiin "kun ei ollut varma oliko se onnistunut vai ei". Mies lupasi, kyllähän hän yhden mustan krokotiilikakun voi leipoa!
Ja niin muuten leipoi! Suunnitteli ja osti tarvikkeet ja toteutti. Tunteja siihen meni, mutta oli muuten aika hieno kakku, oikein kolmiuloitteinen, kolmella täytevälillä. Välissä kondensoidusta maidosta keitetty toffee, vadelmat ja kermavaahto. Synttäreitä juhlittiin vain omalla perheellä ja yhden kummisedän kanssa. Vauva oli vielä niin pieni, ettei viitsitty pyytää koko taloa täyteen vieraita. Mutta hyvät pileet oli!!

8 kommenttia:

Pirpu kirjoitti...

No wau! Sehän oli miehen teko mieheltäs.. hih, voin vain kuvitella millaista jälkeä syntyis kun oma mieheni alkais kakkua väsäämään...

Anonyymi kirjoitti...

Vau, pisteet miehellesi! :)

Elina kirjoitti...

Vautsi, aivan huikee... tekispä omakin mies jotai lasten synttäreiden eteen... :)

Annika kirjoitti...

On kyllä hieno kakku ja varsinkin ensitekemältä! :o :)

Onnea pienelle miehelle kolmen vuoden etapista!

Eve kirjoitti...

voin lohduttaa, että tuo oli kyllä ihan eka kerta kun mies teki mitään lasten synttärijuhlien eteen, ellei keittiön siivousta kemujen jälkeen lasketa :D kai vauvan syntymä sai sen aktivoitumaan,kun otti vastuun koko synttäreistä tällä kertaa: kävi sankarin kans juhlamaailmassa rekvisiittaa ostamassa, osti lahjan pojalle, kutsui vieraan, leipoi kakun ja ulkoili sankarin ja kummisedän kans koko illan! Pointsit tosiaankin!! :)

Anonyymi kirjoitti...

hahaa mua naurattaa ku luin tuosta tekstistä ensin että musta krokotiililaukku ja ajattelin että nyt nooa :D mutta sehä oliki kakku.

-Lodeka

Eve kirjoitti...

no laukkukaan ei olisi ollut ihme Nooan tapauksessa ;) ;)

Annika kirjoitti...

Hyva Sape...! ihmeita tulee muuten tapahtumaan, kun saa sen tyton. Mieskin pehmenee!