tiistai 26. helmikuuta 2013

Marenkijäädykekakku




Taannoin ystäväpariskunnan kolmikymppisillä söin herkullista marenkikakkua ja kun törmäsin tähän ohjeeseen Kinuskikissan sivuilla, tunnistin sen todennäköisesti samaksi kakuksi! Vähän tuunasin ohjetta meille sopivammaksi ja tässäpä tulos! Nautiskeltiin tämä lauantai-iltana rakkaiden vieraiden kanssa ja rippeet vielä aamiaisella sunnuntaina.

Marenkijäädykekakku

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
4 keltuaista
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
¼ dl vettä
200g digestivejä
200 g jäisiä puolukoita ja vadelmia

2dl kinuskia
1tl kanelia

Päälle:
kanelikinuskia
marjoja
keksinpaloja


Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vaahtoon sokerit ja maissitärkkelys samalla vatkaten.
Säästä keltuaiset täytteeseen! Piirrä pohjia varten leivinpaperiin vuoan (halkaisija 24 cm) sisäreunaa apuna käyttäen ympyrä. Tee samoin toiselle leivinpaperille. Käännä leivinpaperit ympäri ja levitä marenkivaahtoa ympyröiden sisään niin, että jätät leviämisvaraa noin 1 cm. Tee vaahdosta siis 2 pohjaa. Paista kahdella pellillä kiertoilmauunissa 125 asteessa pari tuntia, kunnes ovat keveitä, mutta sisältä pikkuisen vielä sitkeitä.


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa sisäreunan suojaksi leivinpaperisuikaleita tai käytä reunakalvoa. Leivinpaperin/kalvon on hyvä muodostaa hieman lisäkorkeutta vuoalle, sillä vuoka täyttyy ääriään myöten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma. Vatkaa myös keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.

Tyhjennä kinuskipurkki kulhoon ja sekoita siihen kaneli.

Laita vuoan pohjalle ensimmäinen marenkipohja. Säästä osa digestiveistä ja pieni määrä marjoja kakun päälle. Murenna vuokaan puolet jäljelle jäävistä kekseistä. Ripottele päälle puolet marjoista. Valuta lusikan avulla vuokaan kanelikinuskia.
Levitä vuokaan puolet täytevaahdosta.

Toista sama toisen kerroksen kanssa: marenki, keksit, marjat, kanelikinuski (säästä hieman kakun päälle!) ja täytevaahto. Valuta kakun pinnalle loput kanelikinuskista ja upota siihen keksilohkoja ja marjoja.

Nosta kakku pakastimeen jäätymään vähintään 6-8 tunniksi.

Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kiitos superherkullisesta kakusta ja ennenkaikkea rattoisasta illasta!

Marengit on mun heikkous, joten otan kyllä tuon ohjeen talteen.:P

Anonyymi kirjoitti...

Oi, näyttää todella hyvän makuselta, tekis mieli heti leipasta tuollainen herkku :)

t.Jenny

Eve kirjoitti...

Päiviliinille <3 Kiitos te.
Mulla on muitakin hyviä marenkikakkuja. Ehkä saat maistaa seuraavalla kerralla! :)

Jennylle myös <3

helkku kirjoitti...

Voi naaaaam kun mulla tekis nyt tuota mieli!!!!! Näyttää niin hyvälle!

Emilia kirjoitti...

Namm...
Toi on herkullisen näköinen ;)
Antaisipa äiti kokeilla !!!