torstai 28. maaliskuuta 2013

Ohi on!

Kiitos edellisen postauksen kommenteista ja tsempeistä siis! Edellistä kotia ehdittiin asumaan 3,5 vuotta. Siitä ensimmäinen vuosi remontoitiin ja seuraavat vuodet saatiin nauttia remontin tuloksista. Nyt koti sai uudet, hyvät asukkaat. Elämässä käännettiin seuraava sivu ja raksa alkaa heti, kun luvat saadaan.

Muutto on vihdoin ohi, vähän kaaos se kyllä oli ja edelleen tavarat hakee paikkojansa, koska täällä uudessa kodissa on aivan liian vähän (varasto)tilaa. Olin elänyt sellaisessa illusiossa, että meillä on todella vähän tavaraa. Se taas johtui siitä, että vanhassa kodissa meillä olikin niin hyvät tavaransäilytysjärjestelmät/varastot, että sinne se kaikki tavaramäärä oli kauniisti uponnut. Nyt tietää ainakin yhden asian, johon panostaa sitten uudessa talossamme! En nimittäin kovin paljon tykkää tästä, että joka nurkka pursuaa laatikkoa ja pöydät kaikkea pikkusälää. Muutenkin meillä on ollut tosi kiireistä nämä kaksi edellistä viikkoa ja kaipais jo vähän rauhoittumista. Toivottavasti ehditään vielä hiljentyä pääsiäiseen ennen kuin se on ohi.


Leivoin eilen pakasteeseen broilerifeta-piirakan pääsiäistä varten. En muistanut sitten ottaa kuvaa ennen kuin heitin sen pakastimeen, mutta voin antaa teille reseptin, jos joku vielä pähkäilee mitä pääsiäisenä söisi.

Broilerifeta-piirakka

pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
4rkl öljyä
1dl maitoa

täyte:
450g broilerin rintafilettä, kuutioi
1 punasipuli
150g fetajuustokuutioita
1prk creme bonjour cuisine sipulisekoitusta
2 munaa
1,5dl juustoraastetta
ripaus suolaa
mausteita broilerin maustamiseen (itse käytin curry-ananaskastiketta ja cajunmausteseosta)

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina voideltuun pyöreään piirasvuokaan.

Ruskista kanakuutiot pannulla, heitä sekaan pilkottu punasipuli ja kääntele vielä muutama minuutti. Mausta broilerit hyvin ja kaada seos piirasvuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle vielä fetakuutiot.

Sekoita kulhossa creme bonjour cuisine sipulisekoitus, sekä munat ja ripaus suolaa. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.

Paista 225 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes piiras on herkullisen värinen.

Ei kommentteja: