torstai 5. kesäkuuta 2014
Moussekakku päärynä-kinuskirahkasta
Tuunasin vähän Valion päärynä-kinuskirahkamainoksessa ollutta reseptiä ja tein kakun tyttöjen illanviettoon jokunen päivä sitten. Petyin muuten vähän, kun rahka oli sellaista "likaisen valkoista", jotenkin mielikuvissa sen kuului tietysti olla hempeän vaalean vihreää, eikö vain? :) No, värjäsin moussen karamellivärillä vaalean vihreäksi (kakku on kuvattu illalla huonossa valossa, joten vihreä sävy ei juuri näy kuvassa).
Loput kakusta toin illanvieton jälkeen kotiin ja tämä kakku oli erityisesti kaikkien lasten mieleen! Maistuu päärynäjätskiltä! Kyllä tämä aikuisillekin maistui, mutta rahkassa on erityisesti lempeä, lapsille sopiva maku. Ajattelin tehdä tätä ensi viikolla nuorimmaisiemme synttärijuhliin.
Päärynä-kinuskirahkakakku
280g kaurakeksejä, hienonna
75g voita, sulata
110g snickers-suklaata, rouhi ihan pieneksi
2,5dl vispikermaa
2prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
2rkl sokeria
3 liivalehteä
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
tilkka vihreää karamelliväriä, haluttaessa
päälle:
tummia rypäleitä
120g scnickersiä paloina
kinuskikastiketta
Sekoita pohjan ainekset ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa kun teet moussea.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahtoon rahkat ja sokeri. Värjää haluttaessa karamellivärillä vihreäksi.
Liota liivatelehtiä muutama minuutti runsaassa kylmässä vedessä. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää sekaan liivatelehdet yksi kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes lehdet sulavat. Lisää liivateliuos ohuena nauhana, kokoajan samalla vatkaten, massan sekaan.
Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Anna jähmetty jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele rypäleillä ja snickersin paloilla. Valuttele päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
8 kommenttia:
Kyllä mulle ainakin maistuis!! Niin herkullisen oloinen, että! Ja mitkä merimiesjuhlat teillä olikaan olleet!
Pia, merirosvojuhlat on tarkoitus päivittää tänne kans heti kun vain ehdin :) . Oli kyllä aika hyvät tunnelmat!
Kiitos ohjeesta, oonki aatellu kokeilla tuota päärynäkinuskirahkaa, kuulostaa niin herkulta :p
Kiitos ohjeesta, oonki aatellu kokeilla tuota päärynäkinuskirahkaa, kuulostaa niin herkulta :p
Ole hyvä, kannattaa kokeilla :) !
Oi vitsi, mä just eilen ostin tähän tai siis siihen valion versioon (miinus aurajuusto) ainekset ja ajattelin kokeilla maanantaina. Näyttääpä hyvältä, toivottavasti minäkin saan onnistumaan :)
Saako karamellivärejä muualta kuin apteekista? Mitenköhän elintarvikeväri reagoisi rahkaseoksessa?
Anonyymi, Juu siis jotain marketista ostettua elintarvikeväriä minäkin käytin :) . Hyvin se siellä rahkaseoksessa toimi.
Lähetä kommentti