keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Salted caramel butter bars


Anteeksi englanninkieliset nimet, mutta toisinaan noille on vaikea keksiä järkeviä suomennoksia! Suola-kinuskileivokset?
Ohje on identtinen edellisen lakuleivosten reseptin kanssa, välissä vain on suolainen kinuski ja päällä vielä ripaus sormisuolaa.
Myös nämä kestävät myös pakastamisen, tuli testattua, ja sulavat nopeasti.

Salted caramel butter bars

225g voita
2,5dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
1 ruokalusikallinen vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja

1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2rkl vehnäjauhoja
ehkä 1/5tl suolaa (laita pikkuhiljaa ja maista välillä sopiva suolamäärä)

sormisuolaa



Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauhot. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.
Taputtele toinen osa taikinasta n.20x30cm pannun pohjalle leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15min. Ota pohja pois uunista ja kaada päälle kinuski, johon on sekoitettu jauhot ja maustettu suolalla. Nypi lopputaikina paloiksi ja asettele kastikkeen päälle. Ripottele päällimmäiseksi sormisuolaa. Paista vielä n.20 minuuttia. Jäähdytä kokonaan ja leikkaa paloiksi

6 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Kokeiltu on 😊 tosi makeita mut niiiin hyviä 😊...

Eve kirjoitti...

Just noin, Heini! Pitää leikata pieniä paloja ja niitä voi sitten vaivihkaa syödä liikaakin ;).

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Kiitos ohjeesta! Varmistan vielä, vaikka aion tehdä nyt ohjeesi mukaan, eli tähän (kuten ei tuohon alempaankaan piirasohjeeseen)ei näytä tulevan mitään nostatusainetta esim. leivinjauhetta? Näyttää silti ihan kuohkealta.

Eve kirjoitti...

Moikka, ei tarvitse nostatusainetta :) . Vaikka ei varmasti pilalle siitäkään mene.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa makeaa, jopa minunlaiselleni sokerikoukkulaiselle :)
Juu, hyvin onnistui ilman nostatusta!
kiitos vielä, terv. edellinen ano

Anonyymi kirjoitti...

Keititkö itse kondensoidun maidon vai ostitko kaupasta valmiiksi keitettyä?