lauantai 17. heinäkuuta 2010

Leivän tuoksua

Viime viikkoina olen leiponut erilaisia leipiä tavallista useammin, koska leipominen on kivaa ja kakut ovat olleet pannassa! Yhtenä päivänä kokeilin uuden Kodinkuvalehden (hyvä lehti muuten!) ohjeella kylmäsavulohitäytteistä foccaciaa! Oliiviöljyllä reilusti maustettuun hiivataikinaan leivottiin sisään lohen lisäksi myös aurinkokuivattua tomaattia ja pippurituorejuustoa. Tykkäsin kovasti, tosin seuraavalla kerralla teen pari muutosta, jotta saan vielä parempaa.Joku toinen päivä lapset halusivat hodareita, joten kaupan höttö-hodarisämpylöiden sijaan leivottiin itse sämpylät nakeille. Laadukkaiden nakkejen ja muiden täytteiden kanssa näistäkin sai ihan kelporuokaa näin kesähelteiden keskellä!Muutenkin nyt ollaan menty aika helpolla ruokalinjalla, kun ei kai kukaan jaksa näillä helteillä lieden edessä seisoskella ja saatikka syödä kovin lämpöisiä ruokia. Onneksi salaatit maistuu lapsillekin ja salaatin kaveriksi on helppo paistaa kanaa tai muita piffejä! :) On tämä kesä kyllä ihanaa aikaa!

2 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Mun foccacia oli ihan eri näköinen! Ja tein tosiaan 3dl pohjan. Oli hyvää! Kiitti, kun vinkkasit siitä. Maistui hyvältä vieraidenkin suuhun!

Eve kirjoitti...

No mun oli joka kohdasta eri näköinen sisuksiltaan! :D Just tuossa nimenomaisessa kohdassa oli tosi vähän täytettä, kun yritin nostaa sitä pöydältä pellille ja sai siinä vähän ruttua ja meni täytteet vähän kasoihin.