keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Applepie ja purjopiirakka syksyyn

Sunnuntaina meillä kävi vieraita ihanien uutisten kera *sydän* Onnea vielä, luette täällä kuitenkin!
Syksyiseen säähän oli ihana leipoa kunnon omenakakku ja nauttia se tietysti lämpimänä vaniljajätskin kanssa. Suolaiseksi tarjoiluksi vanhalla ohjeella purjo-raejuustopiirakka, salaatin kanssa. Olipas maistuva iltapala! Reseptit tässä:

Applepie


5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl kanelia
225g voita

1kg omenoita
kanelia ja sokeria

Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja pehmitetty voi kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (24cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Levitä omenat taikinan päälle vuokaan kerroksittain sokeri- ja kaneliripausten kanssa. Viimeiseksi taputtele loppu taikina kanneksi kakulle. Paista 175 asteessa noin 45min. Kokeile haarukalla, että omenat ovat tarpeeksi pehmeitä. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.






Purjo-raejuustopiirakka

1 suolaisen piirakan pohja (esim.pakastetaikina tai tee taikina haluamallasi ohjeella)

täyte:
200g raejuustoa
1dl juustoraastetta
3 munaa
2-3dl purjosuikaletta
2dl kermaviiliä
1tl suolaa
1tl muita mausteita (yrttejä, mustapippuria jne.)

Taputtele pohjataikina piirasvuokaan. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes piirakka on herkullisen värinen.



ps. kattaus oli vielä kovin kesäinen, mutta halusin käyttää vielä loppuun nuo ihanat servetit, Tallinnantuliaiset, ennen kuin syksy ihan kunnolla alkaa...

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Ja taas vesi kielellä... Aivan suloiset lautasliinat. Terv. servettifriikki

Anonyymi kirjoitti...

:)
Ihanat syötävät viileään syksyiltaan!
Ja kiitos ohjeista!

jenny