keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kinkkupasteijat

Meidän joulun suolaisiin tarjoiluihin kuuluvat pasteijat. Perinne tulee mieheni kodista, yksi niistä harvoista perinteistä, joiden jatkumisesta mies on pitänyt vuodesta toiseen huolen. Yleensä olen tehnyt muulle perheelle jauhelihapasteijoita ja itselleni sienipasteijoita. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kinkkupasteijoita ja täytteen ohjeen otin Hellapoliisilta. Aikaisemmista vuosista poiketen tein tänä vuonna myös taikinan itse, rahkavoitaikinan, koska kaupan lehtitaikina kyllästyttää.

No aika rasvaisia näistäkin tuli. Yhden annoksen tein ja toisen annoksen täytettä leivoin juustosarvien sisään. Tuli enemmän mun makuun, sitä versiota voi syödä kokonaisen kasan ;)

Rahkavoitaikina (20 pasteijaa)

250g pehmeää voita
250g rahkaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekoita aineet, anna levätä tunti tai pidempään jääkaapissa.

täyte:
150g palvikinkkua pieninä kuutioina
100g juustoraastetta
2tl sinappia

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Kauli taikina, leikkaa neliöiksi. Täytä ja kääri pasteijoiksi, paista 200-225 asteessa kunnes ovat sopivan värisiä.



3 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Itse kasvissyöjänä tykkään tosi paljon sellasesta pinaatti(sipuli?)-raejuusto täytteestä. :)

Eve kirjoitti...

kiitos vinkistä! Pitkään haaveilin feta-pinaatti-pasteijoista, mut tietysti olin nyt jo unohtanut koko jutun!!! No ehkä teen tomaatti-feta-piirakan noiden kinkkujuttujen lisäksi. Se on namia kans!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta!
Loistava iltapalaidea!

jenny