tiistai 8. tammikuuta 2013

Poropiirakka ja kasvisraastepiirakka

Uudenvuoden aattona meillä nautiskeltiin poropiirakkaa sekä kasvispiirakkaa. Jäi sitten kuvaamatta ne, mutta voisin kuitenkin kirjoitella ohjeet tänne teille käyttöön, jos jollakin on tarvetta uusille resepteille.



Poropiirakka

Pohjaksi valmis suolaisen piirakan pohjataikina kaupan pakastealtaasta

150g-200g savuporoleikkelettä
200g raejuustoa
2dl emmentaljuustoraastetta
2 munaa
2dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria


Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua poroleikkele ihan pieneksi muruksi ja levitä muru tasaisesti pohjan päälle. Lisää poron päälle raejuusto sekä juustoraaste. Sekoita kulhossa munat ja kerma, sekä ripaus mausteita (paljon ei tarvitse, koska juusto ja poro tuovat hyvin suolaisuutta ja makua itsessään) ja kaada ne viimeiseksi piiraan päälle. Paista 200 asteessa, kunnes piiras on herkullisen värinen (olisko ollut puolisen tuntia).

------------------------------------

Kasvisraastepiirakka

pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
4rkl öljyä
1dl maitoa

Täyte:
2 isoa porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
2rkl voita
suolaa ja yrttimausteita ja mustapippuria
1prk feta+aurinkokuivattu tomaatti-snackia
1,5dl juustoraastetta
2dl ruokakermaa
2 munaa

Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään kulhossa. Älä vatkaa. Voitele pyöreä piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Raasta myös kesäkurpitsa ja silppua sipuli. Kuullota pannulla voissa porkkana, kesäkurpitsa ja sipuli, kunnes seos pehmenee. Mausta suolalla, yrttimausteilla ja pippurilla. Maista vielä seos, tarkistaaksesi suolan määrä. Levitä kasvisseos piiraspohjan päälle. Painele kasvisseoksen päälle fetat ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Sekoita kulhossa munat ja kerma ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes piiras on herkullisen värinen!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeista!! Herkkupiirakoita.
Jos mies innostuis kokeilemaan tuota poropiirakkaa, mä haluun tehdä tuota kasvispiirakkaa :)

t.Jenny

Reeta kirjoitti...

Mun blogissa olis haaste sulle.. :)

Eve kirjoitti...

Jenny <3

REKI, kiiiiitos oikein paljon! Nämä aina ilahduttaa! Sinulla on kaunis blogi ja meillä aika samanlaiset perheet lapsineen :)

Reeta kirjoitti...

Kiitos kiitos, "kohtalotovereita" siis, bloggailu mukavaa vastapainoa kotiäitiyteen, täältä käyn silloin tällöin hakemassa piristystä omiin tylsiin pöperöihin! :)