torstai 11. joulukuuta 2014

Kinuskiset vaahtokarkkiriisimuroneliöt




Melkoinen nimihirviö! Mutta hirvittävän hyvät. Merten takana näitä kutsutaan "rice krispies bars".
Pitkään on ollut tarkoitus kokeilla ja nyt tuli K-Kaupan ruokalehdessä vastaan tällainen kinuskinen ohje, jota kokeilin itsenäisyyspäivän pikkujouluja varten. Jäin ihan koukkuun ja teen taatusti toistekin!



1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
25g voita
150g vaahtokarkkeja
8dl riisimuroja
1,5dl suolapähkinöitä (nämä voi varmasti jättää myös pois, jos ei tykkää tai on allergiaa)
25g tummaa suklaata koristeluun

Ota suuri kattila, johon myöhemmin mahtuu koko massa riisimuroineen. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehuta ja keitä kinuskiksi noin 10 minuuttia. Lisää kinuskiin voi ja vaahtokarkit. Sekoita kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuumaan kinuskiin (pidin tässä vaiheessa levyä ykkösellä, jotta kuumuus riitti sulattamaan kaikki vaahtikset).
Sekoita joukkoon riisimurot ja suolapähkinät.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (vuoan koko riippuu siitä miten paksuja neliöitä haluat. Itse taisin levittää noin 30x30 kokoiseen vuokaan).

Sulata suklaa ja valuta raitoja levyn pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ja leikkaa neliöiksi öljytyllä terävällä veitsellä.

2 kommenttia:

Suklaapossu kirjoitti...

Oih! Tämä makumaailma upposi kyllä täysin! Mahtava idea lisätä kinuskia riisimurovaahtokarkkimassaan! Jotain tällaista pitää kyllä kokeilla jossain välissä. Heh, tulikin juuri mieleen, että tällainen ajatus on näimmä jo käynyt mielessä, eipä vain ole tullut testattua (http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/11/suklaakuorrutteiset-vaahtokarkki.html). Ei näimmä aika mokoma vaan riitä kaiken herkullisen testailuun. Tällaiset voisivat muuten olla vaikkapa kiva Joululahja :) Mukavaa Joulun odotusta sinulle!

Eve kirjoitti...

Kiitos! :) Tuo kinuski kävi näihin todella hyvin! Ihanaa ja herkullista joulua sinulle myös.