torstai 20. elokuuta 2015

Kesäkurpitsa-fetapiirakka marinoitujen kirsikkatomaattien kanssa


Pitkästä aikaa uusi suolaisen piirakan resepti! Teen tosi usein suolaisia piirakoita, mutta usein sinne menee vähän kaikenlaista jääkaapista, enkä viitsi mitata ja merkkailla ylös aineksia. Suolaiset piirakat ovat hirveän helppoja valmistaa ja niihin ihan oikeasti voi laittaa melkein mitä vain keksit. Tällä hetkellä suosikkini on raastaa jääkaapista erilaisia vihanneksia pannun täyteen. Pyörittelen raastetta hetken oliiviöljyssä kuumalla pannulla, maustan suolalla ja yrteillä ja kaadan raasteseoksen pohjan päälle. Siihen vielä fetaa, muna-maitoseos ja juustoraaste ja uuniin. Herkkua tulee!
Mutta tämä Pirkasta napattu resepti oli kuitenkin vähän erilainen ja minä tykkäsin kyllä.


Kesäkurpitsa-fetapiirakka marinoitujen kirsikkatomaattien kanssa



Pohja:

1 pkt suolaisen piirakan taikinaa pakastealtaasta

Täyte:
1 tlk (366/200 g) fetakuutioita
3 kananmunaa
2 dl maitoa
3 rkl pestokastiketta
1/4 tl mustapippuria
1 (n. 250 g) kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä

Marinoidut tomaatit:
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita basilikanlehtiä

1. Taputtele sulanut taikina voidellun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle tai vähän suuremman pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Pistele pohja ja nosta kylmään kovettumaan.
2. Hienonna salaattijuusto ja levitä tasaisesti piirakkapohjalle. Vatkaa munat, maito, pesto ja mustapippuri sekaisin. Kaada muna-maitoseos pohjan päälle.
3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja peitä piirakan pinta tiheästi limittäin ladotuilla viipaleilla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn. Voitele kesäkurpitsat valkosipuliöljyllä.
4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Peitä vuoka tarvittaessa kypsentämisen aikana leivinpaperilla, jos reuna tummuu liikaa.
5. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa öljy ja balsamiviinietikka. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit. Anna maustua huoneenlämmössä. Lisää tuoreita basilikanlehtiä juuri ennen tarjoilua. Lusikoi marinoituja kirsikkatomaatteja piirakan keskelle. Kesäkurpitsa-fetapiirakka maistuu lämpimänä ja kylmänä.

2 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Nam! Vaikuttaa herkulliselta!

Kiva kun olet palannut, on ollut ikävä sun herkkuja ohjeita!

Eve kirjoitti...

Helkku, sinä ihana! On ollut ikävä sua!