keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Saunaprojekti etenee

Kertailenpa vielä, jos joku on hypännyt mukaan blogiin vasta vastikää.... että meillä on nyt viimeisen vuoden ajan remontoitu ja rakennettu. Itse päärakennus alkaa olla jo aika valmis, mutta rakensimme myös erillisen saunarakennuksen (koska tässä talossa ei ollut saunaa ollenkaan), joka on terassilla yhdistettynä päärakennukseen ja se on ollut nyt työnalla tässä viime kuukausina. Nyt on jo niin paljon edistytty, että sekä sauna, kylpyhuone/wc-nurkkaus että vierashuone/pukuhuone on laatoitettu ja eilen kävimme K-Raudassa ostamassa hanat, suihkut, wc-altaan ja pöntön ja kylpyhuoneen ja saunan valaistusta. Tuntuu jo aika lupaavalta, että maaliskuun loppuun mennessä meillä saunotaan! Puolentoista vuoden saunattomuuden jälkeen se tuntuu melko kivalta ajatukselta!! :)

Tähän saunarakennukseen halusimme ehdottomasti kirkkaan punaista. Kylpyhuoneen laatoituksessa on käytetty mattamustaa, kiiltävää valkoista ja 10x10cm punaista lasimosaiikkia tähän tyyliin:Vierashuoneeseen, joka toimittaa samalla pukuhuoneen virkaa, tulee vähän samoja värejä. Tarkoitus olisi ostaa valkoinen vuodesohva, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Valaisimen sain jo päätettyä ja se tulee melko varmasti olemaan Koziolin punainen pallo ja lisäksi, kunhan vain ehdin, virkkaan lattiaan pyöreän punaisen maton. Yhden harjoitusversion olen tehnyt kuukausia sitten ja se olikin helppoa ja mukavaa, se virkkaaminen! Taulu on myös tilattu seinälle, ehkä valkoisen vuodesohvan yläpuolelle, samalta taiteilijalta joka maalasi meidän olkkarin turkoosin taulun (vilahtanut varmaan jossakin sisustuskuvissa täällä) aikoinaan. Paljon muuta tuo huone ei tule tarvitsemaankaan. Ehkä jotain pientä säilytyskalustetta pyyhkeille, pesuaineille jne pitäisi kehitellä myös.


Sellaisia suunnitelmia siis ja tämä kaikki lähiviikkoina, mikä tuntuu ihan uskomattoman kivalta! Kesälle jää sitten enää talon ulkopuolinen viimeistely (puuttuu osa maalauksesta, nurkkalautaa ja muuta pientä), terassin lasitus (sen jota pitkin kuljetaan sitten saunaan), pihojen laittaminen (pelkään jo sitä sotkua, mikä paljastuu keväällä tuon lumivuoren alta!). Työntäyteistä ja toivottavasti myös lämmintä kevättä ja kesää odotellessa!

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Aivan ihanalta kuulostaa ja varmasti näyttää teidän tuleva sauna. Meillä on kanssa ulkosauna :D

Heljä kirjoitti...

Kuulostaa niin hyvältä! Mä tykkään kirkkaan punaisesta ja voisin sitä itsekkin juuri noin käyttää!
Ja uutta saunaa ängetään sitten heti katsomaan ellei peräti testaamaan!!!

satmaari kirjoitti...

kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. :-) ehkä me lähes saunattomana päästään sitä testaa?!

Eve kirjoitti...

Kiitos Jenni!
Houtten, ehdottomasti testaamaan! Ja Satu sinne jonon jatkoksi vaan ;)