maanantai 7. maaliskuuta 2011

Perinneleivontaa


Uuden Maku-lehden innoittamana leivoin pitkästä aikaa ihan oikeita karjalanpiirakoita! Muuta inspiroivaa tuossa lehdessä ei sitten ollutkaan, joka oli vähän pettymys.

5 kommenttia:

Pia kirjoitti...

OnPa komeita karjalanpiirakoita! Eikö meeki aikaa niitten tekemiseen? Kuvakin on kuin lehdestä! <3

satmaari kirjoitti...

Itsetehdyt karjalanpiirakat on parasta mitä tiedän. Sä ahkera oot!

Eve kirjoitti...

Jep, en muistanutkaan että kauliminen oli niinkin työlästä ja hidasta. Varsinkin, kun olin ajatellut kaulivani kuoret sillä aikaa kun pienet nukkuvat päiväunet ja tietysti just sinä päivänä nuorimmainen ei halunnutkaan nukahtaa. Juoksin sitten joka kaulitun kuoren välissä peittelemässä nuorimmaisen uudestaan. Joten mitä tästä opimme: älä koskaan suunnittele tekeväsi mitään tärkeää päiväunien aikana.
Mutta ihania niistä tuli! Rapeita ruiskuoria, oikealla voilla voideltuina... nam!

Kreeta kirjoitti...

Herrrkullisen näköisiä piirakoita! Silloin tällöin tulee niitä itsekin tehtyä. Jos enemmänkin innostut karjalanpiirakoita leipomaan niin suosittelen hommaamaan pastakoneen kuorien tekoon. Helpottaa ja nopeuttaa hommaa huomattavasti.

Kokeilin juuri leipoa cookies-keksejä ohjeellasi. Hyviä tuli, vaikka melko "muruinen" taikina vähän epäilytti. Liekö tarkoituskin, vai meniköhän mittomiseni pieleen... ;)

Silloin tällöin blogissasi pyörähdän, mutta olen aivan liian saamaton kommentoimaan.

Eve kirjoitti...

Pastakone tosiaan voisi olla kätevä tuossa hommassa!! Kiitos vinkistä :)

Cookietaikina on muistaakseni aika kuivahko. Tärkeintä lienee, että ei paista keksejä liian pitkään, että lopputulos on mehevän kostea!!