perjantai 9. syyskuuta 2011

Kotiäidin torstai

Vinkin tähän hauskaa postaukseen sain We are so good together-blogista! Kiitos siitä! Kuten blogin Elisalta, minultakin välillä kysytään, miten saan päiväni kulumaan kotiäitinä. Näin kulutin eilisen päivän:

7.30 herätys ja äidin suihku
7.45 lasten herätys, aamupalat pöytään valmiiksi (kaikki haluavat syödä eilistä kasvisosekeittoa aamiaiseksi!:D) ja äidin laittautumisaika
8.00 lapsille päivävaatteet päälle, eskarilaisen ja kerholaisen repunpakkaukset
8.20 ovesta ulos ja muksut autoon ---} eskari ja kerhoviennit!
8.30 tiputetaan esikoinen eskariin ja jatketaan leikkimään kerhon pihaan, kerho alkaa puolta tuntia myöhemmin
9.00 starttaan nuorimmaisen kanssa kerholta Prismaa kohti! Ruokakauppapäivä!
10.30 kotona viikon ruokaostosreissulta. Ruokaostokset kaappiin, nuorimmaiselle rasia rusinoita käteen ja taas autoon. Suuntana Ikea.
11.00 Ikeasta piirustuspapereita ja hengareita (taas mies ominut kaikki kauluspaidoilleen!!), sekä lounaaksi lihapullat ja perunamuusi minulle ja kaksivuotiaalle.
12.00 Ikeasta suoraan kerholle hakemaan keskimmäinen. Puoli tuntia ehditään taas leikkiä kerhon pihassa olevassa puistossa.
12.30 kerholta suoraan eskarihakuun.
12.45 aamupala-astiat pesukoneeseen, koska koko aamupäivä oli niin kiireinen etten ehtinyt sitä aiemmin tekemään.
13.00 nuorimmainen menee päiväunille, kaksi isompaa katsovat Kattimattia sen aikaa, että pienimmäinen nukahtaa. Toimiva systeemi, koti on hiljainen ja nuorin malttaa nukahtaa. Minä korkkaan sillä aikaa Batteryn ja luen puoli tuntia Prismasta ostettua kioskikirjallisuutta :D Istahdan ensimmäistä kertaa tälle päivälle.
13.30 voitelen ja sokeroin puolivalmiit pakastepullat ja laitan ne uuniin, lapsille välipalaksi. Laitan uutta vaatetta pesukoneeseen pyörimään ja viikkaan jo kuivat kaappeihin.
14.00 katan lapsille välipalapöydän ja herätän nuorimmaisenkin syömään. Istun heidän kanssa välipalalle, vihdoin aikaa vaihtaa päivän kuulumiset! Pullahetken jälkeen pojat alkavat tekemään värityskirjoja ja piirtämään, minä alan miettiä mitä laittaisin päälle töihin.
15.15 Ehdin vain surkutella pahasiivoista kotia ja lakaista pahimmat paperisilput lattioilta, kun pitää jo juosta pihalle odottamaan kotiintulevaa miestäni, jotta voin vuorostaan hypätä autoon ja lähteä illaksi myymään syksyn ihanaa muotia työpaikalleni paikalliseen kauppakeskukseen. Muistan pahoitella miehelleni sotkuista kotia, koska haluaisin että kotona olis siistiä kun "vuoro vaihtuu".
16.00 Juoksen töihin suutarin kautta: silikonipohjalliset saappaisiin päkiöiden alle. Uhmaan realiteetteja ja päätän selvitä illan seisomatyössä kuudensentin koroilla (ja harmittelen tätä päätöstä pariin otteeseen illan aikana). Huokaisen työpaikan ovella kollegalleni, että "onpas ihanaa tulla töihin rentoutumaan". ;)
21.00 työt loppuu, soitan nopeasti miehelle että huolehtii naapurista lainaan esikoiselle sauvat eskariin seuraavalle päivälle sauvakävelyretkeä varten. Meinaspa unohtua sekin asia! Ajan kotiin, jossa piltit ovatkin jo sängyissään hyvänyönpusuja odottamassa. Kiitos ihanan mieheni, kyllä se osaa.
21.30 American Diili katsomon kautta katsottuna miehen kanssa, epätoivoinen tekstari ystävältäni: "paljonko maksan, jos loihdit mulle huomiseksi kakun tyttären synttäreitä varten?" :D Pari viestiä aiheesta kaverin kanssa, pari pusua miehen kanssa ja unille 22.30.

:) Monenlaista sitä ehtii! Tänään ei töitä minulla, mutta edellämainittua kakunleipomista, ystävän pari prinsessaa hoitotyttöinä ja muuta touhua. Mutta illalla ihan vapaata aikaa perheen kanssa!

Rentouttavaa viikonloppua blogiystävät!

9 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Huh sun kanssa!

Auto on kyllä niin iso plus kotiäidin arjessa. Me aina vaan yleisillä liikuttiin ja kaupassa piti käydä about joka päivä. :)

Vai sellaista työtä teet! Oiskohan ollut just eilen kun sua ajattelin ja mietin mitä työtä teet :)

Kivaa viikonloppua!

Riitta kirjoitti...

No, päivääsi mahtuu todella paljon tapahtumia ! Oiskohan musta enää tohon :D
Iloa viikonloppuusi ♥

Pia kirjoitti...

Eikö olekin heti ihan erilainen tahti kotona, kun äiti on töissä? Pitkän kesäloman jälkeen vie muutaman päivän, että pääsen taas "pakkotahtiseen" päiväjärjestykseen. Esim. eilen huomasin klo 21 etten ole istunut koko päivän aikana kuin 15 min. ruokatauolla. Mutta, oon semmonen, että mitä kiireisempi (jos ei ihan hulluksi mee), sitä enemmän saan aikaan. En oikein osaa ollakaan, jos "ei oo mitään tekemistä". Esim. joulunpyhinä jo kolmantena päivänä alkaa hermostuttaa oleminen. :)) (p.s. Tämä on monen meiän alan ihmisten "ammattitauti")

satmaari kirjoitti...

Mä niin nauran täällä! Oot ihanan reipas. :-)

Ja se ajatus kyllä pyöri päässäni kun teiltä lähdin: olit vienyt eskariin, käynyt kaupassa, leiponut kakun, hoitanut vieraidenkin lapset. Ja koti hohti puhtauttaan. Uskomaton tehopakkaus.

Eve kirjoitti...

suvi, autosta en taitais enää luopua, sen verran tämä sakki vaatii kuljettamista ja kauppakäyntiä, lääkäriä ja muuta. Ja asenteestahan se toki on kiinni, mukavuuskysymys ;)

Riitta, kiitos kauniista toivotuksista <3

kuukkeli: olen vähän samanlainen, parhaimmillaan kiireessä! :)

Satu, kodin puhtaus tais olla silmänlumetta. Viikkosiivouskin oli tekemättä täysinäisen imurin pölypussin takia!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nää postaukset. Mutta kun tuota se oikeasti on! Joskus tulee ihan hiki, kun painaa niska limassa paikasta toiseen. Mutta minäkin tykkään, kyllä sitä ehtii sitten kiikkustuoliakin kuluttaa :D

-Riikka

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Olen jonku aikaa seurannut blogiasi. Mulla rupesi kiinnostamaan missä olet töissä? =)
-Paukku

Eve kirjoitti...

Riikka: samaa mieltä! :)
Paukku: tervetuloa lukijaksi! :) Yritän pitää sen verran anonyymiteettiä, etten taida ihan koko työpaikkaa paljastaa. Mutta eräässä vaateliikkeessä myyjänä olen.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin tunnistavani jotain.. samaa. Mutta katsomo vähän hämmentää minua.