tiistai 30. lokakuuta 2012

Hauska kutistemuovi!Kaikenlaisia kivoja askartelumateriaaleja nykyään löytyykin! Sinellistä ostin kutistemuovia, josta lapset askartelivat avaimenperiä itselleen ja kummeilleen. Kutistemuovi muistuttaa piirtoheitinkalvoa, siihen piirrellään ja leikataan muotoon ja sitten se laitetaan uuniin kutistumaan.
Käytännössä se toimii siis niin, että haluttuun muotoon leikattu ja taiteiltu kalvon pala laitetaan 130 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi ja ulos uunista tulee kovamuovinen taideteos, kooltaan 1/7 osaa alkuperäisestä. Näistä voi sitten tehdä mitä vain mieleen juolahtaa, kuten avaimenperiä, magneetteja jne. Avaimenperän reikä kannattaa muistaa tehdä jo ennen uuniin laittamista, kovaan muoviin sitä on vaikea enää tehdä.

Kiva vinkki esim.isäinpäiväaskarteluun tai joululahjaksi kerho/kouluopettajille jne. Miten olis papalle vajanavaimet lapsen piirtämällä mökki-kuvalla? Tai veneenavaimet veneen kuvalla? Kummille lapsen omakuvapiirros? Iskän autonavaimille ralliauton kuva?

12 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Ihan loistoidea!! Kiitos tästä :) Meillä muuten vietetään tänään Leon Angry Birds- synttäreitä, askarrellaan mm. angry-mukit :D Että kiitos siitäkin ideasta!

Suvi kirjoitti...

Tosi kiva vinkki! :)

Alma kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Muistutuksesta.. Sillä minä reilu 30 v olen tehnyt moisia lapsena. Oli valmiitakin kuvia,oisko puuvärillä (?) väritettäviä. Toinen puoli oli karhea johon tarttui.

Annika kirjoitti...

Enpä ole ennen moisesta kuullutkaan. :o Kiitos siis vinkistä!

Eve kirjoitti...

Alma, ihan totta?! Mä luulin että tämä olisi uudempi idea :D Joo noita on myös valmiita väritettäviä kuvia myynnissä (olisko ollut jotai disneyn hahmoja jne.).

Helkku, Suvi ja Frisco, olkaapas hyvät :) Tarkemmat ohjeet noiden tekemiseen saa liikkeestä kun tuota muovia ostaa. Muutama kappale meilläkin meni roskiin, ennen kuin saatiin uuniin just oikea lämpötila jne, mutta tekemällä oppi. Kokeilkaa ihmeessä! Kivoja riipuksiakin tuosta varmasti sais!

Anonyymi kirjoitti...

Aivanpa on ihanuuksia, kelpaa kyllä kenelle vaan. Saako toivoa joululahjaksi itselleen? Kyselee

Mamma

Eve kirjoitti...

mamma, tilaus vastaanotettu :) Lapset tekee enemmän kuin mielellään!

tiinaf kirjoitti...

Oi, mikä idea! En ollut tuollaisesta kuullutkaan. Täytyy käydä kysymässä tuota paikallisesta askartelukaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Minähän innostuin myös kokeilemaan, mutta ei saatu onnistumaan ainuttakaan! =) mikä lie oli vikana? Kupristuivat kippuralle, eivätkä oienneet ollenkaan. Kokeiltiin pienemmällä lämpötilallaki, ei vaikutusta. Lapset jo epäili, että meille myytiin vääränlaista muovia =) ohjeissa luki, että piirustukset kalvon mattapuolelle, mutta ei tuossa ollut kyllä erilaisia puolia olemassakaan...Harmitus, ois lähteny reissuun papoille mukaan pienet avaimenperät, mutta ei noita kupin muotoon vääntyneitä kehtaa antaa ;D Täytyy vielä harjoitella joskus uudemman kerran =)

t.serkku täältä jostain ;-)

Eve kirjoitti...

meillä meni kans kaks rullalle niin, ettei oiennut. Muutkin oli vähä kaarevia uunista otettaessa, painoin heti uunista otettua juustohöylällä ne suoriks. Huomasin jossakin vaiheessa, et kalvo oli valmiiksi vähän kaarevaa ja onnistui paremmin, jos laittoi pellille kovera puoli alaspäin, siis että ei ainakaan valmiiksi ole jo reunat vähän kaarella ylöspäin. Ja laskin pikkusen lämpötilaa kans. Jossakin netissä oli vinkki, että jos näyttää menevän liian kippuralle, käyttää vähän uunia auki. En itse hoksannut kokeilla tuota.

Anonyymi kirjoitti...

Me tehtiin näitä pojan kanssa äsken. Osa käpristy ja meni pilalle. Lopulta onnistu, kun laitoin uunin 150 asteeseen ja pellin alimmalle tasolle. Laitoin vielä ohjeen vastaisesti piirretyn puolen alaspäin. Nehän aluksi menee vähän "pilalle", mutta oikonevat kyllä. Eli ei saa ottaa liian aikaisin pois.

Eve kirjoitti...

joo nuo vaatii muutaman harjoittelukappaleen, että hoksaa mikä on oman uunin sopiva lämpötila ja milloin kannattaa ottaa pois uunista. Hyvä kun saitte kans onnistumaan! :)