maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lukuhelmet-projekti
Eilen tehtailtiin jääkaapin oveen tällaiset lukuhelmet, yhdet jokaiselle pojalle. Lukuhelmet, tämän kevään projektimme. Jokaisella on omaan tasoonsa suhteutetut säännöt, milloin lukuhelmista saa värittää yhden helmen. Kun helmet on kokonaan väritetty, päästään kirjakauppaan kirjaostoksille! :) Pojat ovat aivan innoissaan tästä. Helmet alkoivatkin saada väriä pintaan nopeammin kuin arvasinkaaan.

Esikoinen, joka on lukenut jo 2,5 vuotta, saa värittää yhden aina kun on lukenut 15 minuuttia. Keskimmäinen, joka oppi lukemaan noin puoli vuotta sitten ja jolle lukeminen on vielä hitaampaa, saa 2 helmeä jokaisesta 15 minuutista. Nuorin pojista saa värittää helmen, kun selailee rauhassa kirjoja 10 minuutin ajan.
Kannustetaan näin rauhallisempien juttujen pariin, nimittäin täällä pienessä rivariasunnossa meno yltyy välillä vähän liian rauhattomaksi puitteisiin suhteutettuna! :D

6 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Kiitos loistavasta ideasta!! Takuuvarmasti otetaan käyttöön meillekin :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos! hyvä idea toteutettavaksi. meillä on kolme vanhinta oppinut lukemaan. hitaasti se vielä sujuu mutta ne on ihan innoissaan kun akkareita selaillessa voi kiinnostavia kuvia lukea itse. ite en oo koskaan ollut lukuihminen mutta haluan lapsia kannustaa lukemaan.
-kärpis

Heljä kirjoitti...

Ihan mahtava idea! Meillekin käyttöön!

Eve kirjoitti...

Olkaapas hyvät! Idean alku tulee esikoisen opelta: heillä on nyt ollut pidempi "kotiläksy", eli lukuhelmet jotka pitää saada valmiiksi tiettyyn aikaan mennessä. Sieltä kopsattiin ja vähän muokattiin ideaa joka lapselle sopivaksi. Nuorin pojista kylläkin ei oikein tajua ideaa, vaan käy värittelemässä milloin sattuu :D . Mutta lähinnä tämä oli tarkoitettukin noiden kahden vanhemman lukuharrastusta tukemaan! Siihen näyttää toimivan!

lupukka kirjoitti...

Aivan huippu idea, kiitos tästäKIN =)

Lisabell kirjoitti...

Ihan loistava idea. Tuotahan voi soveltaa vaikka miten lasten kanssa.