maanantai 16. syyskuuta 2013

MunamysteeriOli pakko kirjoittaa tästä, nimittäin kananmunat ovat nykyään alkaneet käyttäytyä tosi omituisesti! :D
Tuossa joskus viikko-pari sitten keitin kananmunia. Kattilassa kiehui kaksi munaa, molemmat samat noin 9 minuuttia. Kun aloin kuoria näitä kahta keitettyä kananmunaaa, toinen olikin edelleen kokonaan raaka. Jopa valkuainen valui ulos munasta, kun kopsautin kuoren rikki. Toinen muna sen sijaan oli ihan normaali ja kovaksi keitetty. Mystistä!
Tänään paistoin lounaalla munia pannulla. Särin 5 munaa, joista kolmen sisällä oli kaksi keltuaista!! En ole koskaan ennen törmännyt kahteen keltuaiseen yhden munan sisällä ja nyt niitä oli oikein kolme, tällaisia kaksosmunia. Kaikki samasta kennosta.
Onko teillä näkynyt mysteerimunia viime aikoina? :D

9 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meillä on usein munissa kaksi keltuaista kun haetaan suoraan tilalta. Nää on niitä ns. kakkosluokanmunia mitä ei kauppaan voida toimittaa.

suvi kirjoitti...

Ohhoh,enpäs muista ennen tuollaiseen törmänneeni...mitenkähän ne osaa arvioida tilalla,ovatko ykkös-vai kakkos-luokan munia?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli muutama vuosi sitten iso munapaketti, jossa joka ikisen munan sisällä oli kaksi keltuaista! :-) tytär alkoi leipomaan ja ihmetteli, kun kerta toisensa jälkeen löytyi kaksoset ;-) pakkohan se oli sitten leipoa urakalla ihan vain sen takia, että sai särkeä ne loputkin ja katsoa mitä ne sisälsi :D

Annika kirjoitti...

Outoa. :D Mistä ostat munat?

Mun mielestä munat läpivalaistaan tilalla niin näkee mitä sisältää.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksoiskeltuaiset tuttuja, mutta se, että munia keittää yhtä kauan ja vain toinen hyytyy, on kyllä outoa vähintäänkin. Ihmeellistä. Ihan rupesi kiinnostamaan, mistä ihmeestä se johtuu. Meillä munat "omaa tuotantoa" ja joskus on joku kana säästöliekillä ja pyöräyttänyt vain pikkumunan, jossa ei ole keltuaista ollenkaan.

Eve kirjoitti...

Mä ostan munat yleensä S-Marketista, nuo taisivat olla kaikki Rainbown munia. Samasta kennosta löytyi nyt neljäskin kaksoiskeltuainen, en käsitä miten noita nyt yhdessä kennossa noin! Samasta kennosta löytyi myös tavallisia yksikeltuaisia, eli kaikki eivät sentään olleet kaksosia. Olin varmaan saanut sitten jonkun kakkoslaatukennon, mutta eipä väliä, ihan hyvältä maistuivat ja tuplasti täyttävämpiä siis ;) .
Ja tosiaan totaalimysteeri tuo muna, joka ei hyytynyt keittämisestä huolimatta! :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kävi kans tänään niin, et viidestä munasta yksi ei hyytynyt lainkaan. Koskaan ennen ei kyllä oo käynyt niin. Taisi olla myös Rainbown munia.

Heljä kirjoitti...

Onkohan ne stressimunia. Vähän niinkuin stressilihaakin on. :) en ole kyllä kuullut moisesta ennen!

Eve kirjoitti...

Anonyymi, lohduttavaa! En ehkä kuitenkaan ole IHAN sekaisin, jos jolleki muulleki on käynyt noin! :D
Heljä, stressimunat kuulostaa uskottavalta selitykseltä! :D