maanantai 2. syyskuuta 2013

Sticky Buns



Ostin viime viikolla irtonumeron Me Naiset-lehdestä, kun huomasin kannessa mainostettavan jenkkityylisiä leivontaohjeita. Jenkkileivonnaisten "kaikkea tarpeeksi"-tyyli hivelee makuhermojani nimittäin! No siinähän oli montakin hyvää ohjetta, eilisille vieraille kokeilin sitten tällaista "tahmeiden pullien" ohjetta. Alla siis normaali pulla, joka ohjeessa vinkattiin tekemään valmiista pakastealtaan pullataikinasta, mutta jonka taikinan päädyin lopulta tekemään itse. Päällä kinuskinen täyte saksanpähkinöineen. Vallan oli herkullista ja tahmeaa!

Kuorrute (riittää noin 20 pullaan):
150g voita
1,5dl fariinisokeria
1,5dl saksanpähkinöitä

Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta 3-4 minuuttia. Rouhi pähkinöitä vähän pienemmäksi ja lisää pähkinät kuumaan kinuskiin ja sekoita. Lusikoi kuorrute kuumana jäähtyneiden pullien pinnalle. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.

Ja sitten.... Mä tein tämän kuorrutteen ensin kerran ja se epäonnistui! Se ei vain kertakaikkiaan paksuuntunut vaikka kuinka keitin ja keitin. Ja sitten ihan yhtäkkiä se ensin juoksettui. Ja sitten kärähti kovaksi korpuksi.

Seuraavalla keittokerralla en tehnyt mitään toisin ja kinuski alkoi heti paksuuntua ja oli sopivaa kolmen minuutin keittämisen jälkeen.
Joskus tämä leipominen on kerrassaan mysteeri!!

VINKKI: Älä leivo pyöreitä pullia vaan pyörittele mielummin tanko, josta leikkaat 3cm paksuja siivuja ja nostat ne vaakatasoon pellille. Kuorrute pysyy paremmin tasaisen pullan kuin pyöreähkön päällä.

4 kommenttia:

suvi kirjoitti...

onpas herkullisen näköisiä :)

Pia kirjoitti...

Just ihanaa päiväkahviseuraa!

Mulle käy kans joskus noin, että ohje, jota oon ennenkin käyttänyt, ei vaan kertkaikkiaan onnistu. Kemiaa!

EiNi kirjoitti...

Ne oli myös mun makuun! Ihania! :)

Eve kirjoitti...

Suvi, herkkuja ne olikin!!:)
kuukkeliini, kemiaa tosiaan!! Toipumisia sulle <3
Eini, kiitos kun olitte ja hyvä jos maistui :)