torstai 20. maaliskuuta 2014

Valkosuklaacookiet


Olen cookiehullu! 14 vuotta sitten kun lähdin vaihto-oppilaaksi amerikkaan, odotin siltä vuodelta varmasti eniten sitkeiden ja suklaisten cookieiden syömistä :D ! Jo cookietaikina saa sukat pyörimään jaloissa....
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla.

Valkosuklaacookiet

5dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa
200g voita, pehmitä
2,5dl fariinisokeria tai ruokosokeria
1,25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 muna
1 munan keltuainen
280g valkosuklaata erikokoisina paloina ja rouheina

Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon sekaan muna ja munan keltuainen. Lisää kuivat aineet ja viimeisena rouhittu suklaa. Sekoita taikinaksi. Pyörittele taikinasta palloja tai ota kahdella lusikalla isoja nokareita pellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja/nokareita vähän. Paista 165 asteessa kunnes keksit alkavat saamaan vähän väriä (ehkä reilu 15min). ÄLÄ YLIPAISTA! Keksejen kuuluu jäädä pehmeiksi ja jäähtyessään kekseistä tulee ihanan sitkeitä.


P.S. Seuraavaksi luvassa lastenkutsupostaus! Ensi viikonloppuna meillä vietetään eskarilaisemme 7-vuotissynttäreitä. Poika on innostunut viiksi-rekvisiitasta ja sellaista olisi tarkoitus saada mahdutettua synttärikoristeluihin.

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Sokerikoukutuksesta irti pyristelemässä ja kiva huomata että herkku kuvistakin saa mielihyvää :) Sit kun oon selättäny sokerin vallan, niin varmasti kokeilen tuota reseptiä ♥

Eve kirjoitti...

Riitta, Se on hyvä välillä pyristäytyä. Mä olin just tammikuun ilman sokeria. Sen jälkeen aina hetken aikaa tulee syötyä makeaa sopivan hillitysti. Tuppaa sitten monesti uudestaan alkamaan sokeri maistua liiaksi, mulla. Mutta sokeriton jakso itse kullekin tekee varmasti hyvää toisinaan :) !

Anonyymi kirjoitti...

Nämä oli mahtavia, kiitos taas!! Teki mieli syödä pelillinen kerralla...😄

Eve kirjoitti...

Hieno juttu, kun maistui :) !!

Anonyymi kirjoitti...

Montako kappaletta yhdestä annoksesta tulee?