perjantai 22. elokuuta 2014
Supermakeat Brondiesit
Jos tahdot viikonlopulle jotain ihanan makeaa ja herkullista, kokeile tätä uutta reseptiä! Resepti on yhdistetty blondies (valkosuklaasta) ja brownies (tummasta suklaasta) ja raikastamassa on vielä reilusti vadelmia. Otin reseptin Heavenly bakings-blogista ja muokkailin sitä vähän. Taikina on kokonaisuudessaan aika iso, minä tein tämän reunavuokaan jonka säädin ehkä 3/4 pellin kokoiseksi. Jos sinulta löytyy esimerkiksi n.20x20cm vuoka, voi taikinat puolittaa.
Brondies
Brownies-pohja:
260g tummaa suklaata
2,5dl sokeria
200g voita
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 3/4dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa munat taikinaan yksi kerrallaan. Jos taikina meinaa juoksettua, lisää munien välissä aina puoli desiä vehnäjauhoista. Lopuksi sekoita taikinaan sula suklaa.
Blondies-pohja:
260g valkosuklaata
150g voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl sokeria
n. 300g vadelmia
Sulata valkosuklaa ja voi, yhdistä. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää suklaa-voisulaan sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat. Lisää taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Levitä vuokaan ensin tumma pohja ja sen päälle vaalea. Lisää lopuksi vadelmat. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Itselläni pakastevadelmat tekivät leivonnaisesta niin kostean, että paistoin muistaakseni 40min ja silti se jäi ihanan meheväksi. Tässä, kuten muissakin amerikanmantereen herkuissa, on tärkeintä ettei leivonnainen ole täysin kypsä. Ota siis piiras pois uunista vähän "hyllyvänä", se jähmettyy kyllä jäähtyessään. Itse pidin tätä vielä pari tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen siitä sai leikattua hyvin palaset tarjolle.
Söimme tätä vaniljajäätelön kanssa viime viikonloppuna mieheni veljenperheiden kanssa. Leikkasin aika reilun kokoiset palat (16 osaan), saimme ainakin makeannälän taltutettua näiden ihanien brondiesien kanssa! :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Siis nyt mä en kestä enää, Nam!!! Sä kyllä onnistut aina löytämään nämä maailman ihanimmat reseptit! Tätä on pakko leipoa ehkä jopa jo huomenna :)
Näyttääpä hyvin onnistuneilta, nam!! :)
Henna/ heavenlybakings.blogspot.fi
EiNi, olen aina siellä missä eniten suklaata ;) . Suklaamagneetti.
Henna, hei kivaa kun tulit vierailulle ja kiitos makoisasta reseptistä vielä! :)
Tossa yhden sateisen päivän kunniaksi tulostin parisenkymmentä A4-sivua reseptejäsi omaan reseptikirjaani. Kiitos ihanasta blogista! :)
Oleppas hyvä vaan!
Tää tässä bloggaamisessa on parasta tää yhteisöllisyys! :)
- Henna
Anonyymi, Vau!! Ole hyvä. Kivaa että reseptit tuottaa iloa muillekin.
Henna, totta <3 .
Lähetä kommentti