keskiviikko 13. elokuuta 2014

Talonrakennuskuulumisia

(kuvituskuva aiheeseen mitenkään kuulumatta viime viikonloppuiselta veneretkeltä kaivopuiston rannasta)

Edelliseen postaukseen eräs lukija esitti toivomuksen kuulla arkikuulumisia uudesta kodista.
Ajattelin, että voisin tehdä pienen päivityksen siitä, missä nyt mennään tämän rakennusprojektin kanssa. Projektihan ei missään nimessä oli loppunut eikä edes lopuillaan, vaikka uudessa kodissa onkin asuttu joulukuusta asti.
Jokaisessa huoneessa on vähän jotakin kesken, jos ei muuta niin ainakin sisustamista. Talvella muuton jälkeen pidettiin pitkähkö hengähdystauko raksahommista. Keväällä aloitettiin pihahommat ja niitä on riittänyt siitä asti ja jää vielä ensi kesällekin. Tontti on pieni ja siitä syystä on tarkoitus "rakentaa se kokonaan", viimeistellyksi kokonaisuudeksi taloa reunustamaan.

Piha näyttää nyt siltä, että terassi on puoleksi valmis, istutusaltaista toinen on jo saanut mullat ja erilaisia tuijia ja toinen ammottaa vielä tyhjänä. Etupihan laatoitukset ja asfaltti on tehty. Vähän on mukulakiveä ja jotain matalaa havukasviakin löytänyt paikkansa. Kaksi kirsikkapuuta ja yksi riippapihlaja on istutettuna betonirenkaisiin. Pihavalaisimeksi on valittu kuparinen käpy-valaisin. Kuparisena tuo kasari-klassikko on aivan helmi!!
Aidalle, joka tulee olemaan rapattu muuri, on kaivettu jo paikka ja sen perustukselle on tulossa valu lähipäivinä.
Eli vähän sieltä täältä on saatu hommia tehtyä! :) Näiden hommien parissa on varsinkin miehellä vierähtänyt monta pitkää iltaa ja kesälomapäivät. Kesälle ei tänä kesänä mahtunut paljonkaan muuta. Itse yritin sillä välin käyttää lapsia uimassa ja retkillä, jottei ihan menis omalla pihalla pyörimiseen koko kesä.

Nurmialuetta pihaan ei jää kovin paljon, mutta luultavasti nurmikko laitetaan vasta ensi keväänä.

Syksyllä, kun maltetaan lopettaa pihatyöt, siirrytään sitten viimeistelemään sisähommia. Sauna vaatii vielä eniten työtä. Lisäksi pitäisi paneloida kuusipanelilla kodinhoitohuoneen välitila, päällystää vanerilla pari tehosteseinää, laittaa yläkerran vessaan suihkuseinät, sekä monelaista pientä puuhaa kuten seinähyllyjen kiinnittämisiä ja muuta viimeistelyä.

En usko että päästään ikävystymään työnpuutteessa ainakaan lähimpään vuoteen.

Itse aloitin ilta- ja viikonlopputyöt taas raksan jälkeen viime keväänä, joten arkeamme rytmittää mieheni päivätyö, minun iltatyöt, kahden vanhimman koulunkäynti, yhden kerholaiset menot ja yhden kaksivuotiaan draamaprinsessan tarpeet. Onneksi harrastukset ovat pysyneet lapsilla melkoisen aikatauluista riippumattomina, molemmilla koululaisilla näyttäis alkavan yhtenä iltana oleva harrastus. Lisäksi harrastelevat naapuruston lasten kanssa pelejä ja leikkejä illat pitkät niin, että pitkään saa iltaisin houkutella sisälle ja iltatoimiin. Vielä on muutenkin rytmi kovasti hakusessa kesän jäljiltä!

Sellaisia arkikuulumisia näin reseptivinkkejen välissä! Jospa tässä syksyllä taas tekee mieli leipoa jotakin, kun ilmat viilenevät.

Toivottavasti teille kaikille lukijoillekin kuuluu pääasiassa mukavia asioita. :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos toivepostauksesta! Mä ainakin tykkään myös näistä jutuista. Eli mitä tapahtuu, silloin kuin et leivo ;)
Onko ollut helppo yhdistää ilta&viikonlopputyöt miehen töihin ym.?
Mä olen luultavasti menossa töihin ensi syksynä (kahden lapsen jälkeen)ja työ on varmaan vuorotyötä ja jo nyt mietin, että miten raaskin uhrata illat ja viikonloput ja perheen yhteinen aika vähenee...
-ilona-

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja laita kuvia kanssa taloprojekteista jos vaan ehdit kameraa käyttää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja laita kuvia kanssa taloprojekteista jos vaan ehdit kameraa käyttää ;)

Eve kirjoitti...

Ilona :) Ennen raksaa olin jo muutaman vuoden iltatöissä. Raksan ajan pidin vapaata, koska siihen yhtälöön sellainen ei oikein sopinut. Uusi ihana mahdollisuus tuli eteen heti raksan valmistuttua ja tartuin siihen. Meille tämä on ollut parempi ratkaisu kuin Se että oltaisiin miehen kanssa molemmat päivätöissä. Lapset saavat olla rauhallisesti kotihoidossa (isommat koulussa) ja kotona on kuitenkin aina toinen vanhemmista. Kuitenkin joka viikko on useampi hetki että ollaan koko perhe kotona. Tällä hetkellä esim kaikki sunnuntait ja joku iltakin. En koe tätä ollenkaan raskaana systeeminä :) .

Anonyymi kirjoitti...

Montako työtuntia tuolla systeemillä sinulle tulee viikossa? Kuulostaa niin helpolta ja hyvältä ratkaisulta, mutta riippuu varmasti siitä miten paljon työtunteja oikeastaan kertyy?

Eve kirjoitti...

Anonyymi, mä oon tehnyt tällaista työvuoroa eri työpaikoissa. Tietysti riippuu työpaikasta, kuinka pitkiä työvuorot ovat. Tämän hetkisessä työpaikassa on ollut joustavaa, käytännössä olen voinut valita montako iltaa olen valmis tekemään plus lauantait. Edellisessä työpaikassa oli töitä myös sunnuntaina, joka nosti viikon tuntimäärää ja samalla palkan määrää reilusti.

Olen ottanut työvuoroja vähän sen mukaan kuinka kiireistä miehelläni on töissä, toisinsanoen kuinka monena iltana viikossa hän pääsee tulemaan töistä niin ajoissa että minä ehdin iltavuoroon töihin.

Tietysti tunteja ei kerry niin paljon kuin 8-16-päivätyössä, toisaalta ilta- ja viikonlopputyössä palkkaan kuuluu myös lisät, joka taas korvaa menetettyjä tunteja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus, kiitos. :) Jahka ehdit ja innostut kuvaamaan, olisi kiva nähdä myös kuvia kodistanne ja pihastanne. - Anni

Anonyymi kirjoitti...

Aaa, teet siis muutaman iltavuoron viikossa, ei täyttä työviikkoa. Noin se varmaan onnistuukin. :)