maanantai 13. huhtikuuta 2015

Päärynä-suklaapiiras


Tuoksua talossa-blogista löytyi pääsiäistä ennen tällainen aivan ihana uusi resepti. Minulle uusi. Rakastuin tähän ihan kokonaan ja aion taatusti tehdä uudestaankin! :) Tässä ohje sellaisena kuin Pia oli sen blogiinsa postannut, minä laitoin kaikkea täytettä puolitoistakertaisen verran, sekä päärynää (tein tuoreista päärynöistä ja kiehutin niitä ensin 10 minuuttia päärynämehussa), suklaata (käytin tavallista tummaa suklaata) että mantelitaikinaa.

Me herkuttelimme tällä kakulla kiirastorstaina pääsiäisen alkamisen ja tupla-nimipäivien kunniaksi.

Päärynä-suklaapiiras

pohja:
2 3/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta (käytin voita)
1/2 dl kylmää vettä

täyte:
100 g Fazerin tummaa suklaata, jossa päärynää ja mantelia (käytin tavallista tummaa suklaata)
1 tlk säilykepäärynöitä (laitoin 3 tuoretta päärynää siivuina, kiehutin 10min päärynämehussa)
1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta (käytin voita)
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 pss (á 50 g) mantelijauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki pohjan ainekset nopeasti taikinaksi. Painele litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hieman irtopohjavuokaa (halk. 24.26 cm) suuremmaksi ja nosta voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voit hyvin leipoa piirakan myös tavalliseen piirakkavuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista 190 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Valuta päärynät siivilässä ja viipaloi. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot ja mantelijauhe. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Levitä suklaapalat esipaistetulle pohjalle ja päärynäviipaleet suklaapalojen päälle. Lusikoi manteliseos tasaisesti päällimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia (puolitoistakertaista täytemäärää saa paistaa vähintään 5 minuuttia kauemmin).


1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Oli kyllä hyvää.
Täältä sun blogista käyn säännöllisesti katsomassa ohjeita sekä suolaisia että makeisiin ohjeisiin. :)