keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Rocky road-fudge
Tuossa taannoin maaliskuussa vietimme toiseksi vanhimman lapsemme 8-vuotissynttäreitä. Koska kaikki lapsemme rakastavat erilaisia fudgeja eivätkä aikuisetkaan niitä välttele, päätimme tehdä niitä synttäreille kahtena eri sorttina. Toisena olivat nämä rocky road-fudget ja nämähän menivät hujauksessa synttärijuhlilla. Minä laitoin näihin "mausteeksi" pieniä vaahtokarkkeja ja omar-paloja, mutta sekaanhan voi laittaa melkein mitä vain! Suolapähkinöitä, lakupaloja, keksimuruja, riisimuroja jne.
Tein fudgen 20x30cm vuokaan, pienempään tehdessä saat paksumman ja isompaan ohuemman, joten näiden fudgejen kanssa vuoan koolla ei ole niin suurta merkitystä.


Rocky road-fudge

200g maitosuklaata
250g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
2rkl voita
ripaus suolaa
4dl minivaahtokarkkeja
2/3 pussia omareita pilkottuina

Kaada kattilaan kondensoitumaito, pilkotut suklaat ja voi. Sekoittele miedolla lämmöllä kuumentaen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Varo polttamasta pohjaan. Sekoita tasaiseksi, lisää suola. Nosta pois kuumalta levyltä, anna jäähtyä ihan pieni hetki, lisää omarit ja vaahtokarkit (säästä halutessasi osa pinnalle) ja kääntele varovasti sekaisin. Älä vatkaa, jotteivat vaahtokarkit ala sulamaan sekaan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele tasaiseksi. Lisää halutessasi pinnalle vielä vaahtokarkkeja ja omareita ja painele niitä vähän massaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja paloittele.
Fudget säilyvät jääkaapissa hyvin peiteltyinä parin viikon ajan, joten nämä voit tehdä jo päiviä ennen juhlia valmiiksi odottamaan.

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Just katselin Rocky road reseptejä. Voisin kokeilla tätä. :)

Eve kirjoitti...

Kokeile! Tämä on kivempi kuin perinteinen Rocky road. Tätä fudgea on helppo leikata kauniiksi paloiksi toisin kuin Rocky roadia joka halkeilee.

Emmi kirjoitti...

Ah, kuulostaa ihanalta! Täytyykin keksiä joku hyvä tekosyy näiden tekemiselle. :D

Eve kirjoitti...

Juu kyllä sitä aina jotain keksii! :) Tänään voisi herkutella aurinkoisen päivän kunniaksi?

Tiina kirjoitti...

Näitä tuli testattua. HUippu ohje. Helppoja tehdä, kauniisti sai leikattua paloiksi. Eivät olleet niin sotkuisia syödä kuin ennakolta pelkäsin.
Siulla on hyviä ohjeitä! Näitä uskaltaa aina kokeilla :D

Eve kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eve kirjoitti...

Kiitos Tiina! :)