maanantai 28. maaliskuuta 2011

Viikonlopun kakkuja

Menneenä viikonloppuna juhlittiin ammattikorkeakoulusta valmistunutta isääni, täällä meidän kotona perhepiirissä. Oli ihan todella mukava viikonloppu rakkaan perheeni kanssa. Paikalla olivat meidän pikkuperheen lisäksi tietysti siis vanhempani, sekä ainoa siskoni että 3 veljeäni (yksi asuu niin kaukana, ettei päässyt tulemaan), sekä veljeni tyttöystävä ja kaksi veljenpoikaani.
Vietettiin koko viikonloppu yhdessä, mutta varsinainen "juhlapäivä" oli lauantai, jolloin isäni loihti meille mahtavan ruoan lohesta, kasviksista ja sienistä. Jälkkärikahveille olin leiponut

mustaherukka-suklaajuustokakun (yksi suosikki makuyhdistelmistäni)



amerikkalaisen omenakakun ( ohje ihanan uudenlainen ja herkullinen resepti)



sekä jäälauttaleivokset ja suklaacookiet (joihin ohjeet ovat vilahtaneet tässä blogissa jo aiemmin)





iltapalalle loihdittiin vielä hyviä herkkuja, niistä blogiin ehkä myöhemmin. Ja ehkäpä lauantain kirpparilöydötkin pääsee esittelyyn tällä viikolla! :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi mikä viikonloppu! Voin kuvitella että menoa ja meininkiä oli vähintäänkin riittävästi :) Ja tuo mustaherukka-juustokakku varsinkin on ihanaakin ihanampi! meidän viikonloppuun mahtui flunssa-aalto ja kummipojan ristiäiset.. -Jenny

Petra kirjoitti...

tuo amerikalainen omenakakku on jo vuosia kuulunut mun suosikkeihin -- aina välillä se hautautuu reseptikaapin syövereihin kunnes taas ykskaks muistan sen --- ja aina yhtä herkullisena se palaa pöytään :)

suklaa-mustaherukka on myös mulla yks suosikeista -- ja niitä ohjeitakin piisaa useita erilaisia!

Anonyymi kirjoitti...

ihana tuo mustaherukka-suklaajuustokakku... et vilauttais ohjetta? :D -Elina-

Eve kirjoitti...

Elina: juustokakun pohjana on tumma kääretorttupohja (paistoin 3 munan pohjan ja leikkasin ympyrän siitä). Suklaamoussessa 2prk maustamatonta tuorejuustoa, 1prk flora vispiä ja 2 levyä tummaa suklaata. Herukkamoussessa on 1prk rahkaa, 1prk flora vanillaa ja 300g mustaherukoita ja sokeria maun mukaan. Liivatteita suklaamoussessa 3 ja herukkamoussessa 4. Eli simppeli ja herkullinen ohje.

Jenny: ai teilläkin flunssaa! Meillä Nooalla oli lämpöä ja itsellänikin vähän flunssaa. Mutta ristiäiset kuulosti kivalta ohjelmalta!!

Petra: omenakakut on kyllä aivan ihania!

Pia kirjoitti...

Nuo jäälauttaleivokset mulla kokeilematta! Tekis mieli kokeilla pian! Onpa ollu ihanat makuyhdistelmät tarjolla! On se mukava, kun juhlanaiheita piisaa!!

Anskuli kirjoitti...

nam mitä herkkuja :p

Jutta kirjoitti...

Näyttää herkullisilta!
Omenakakku on aivan pakko testata joskus. Toimiiko siihen sun mielestä paremmin makeat vai kirpeät omenat?

Eve kirjoitti...

Ercci: ehdottomasti kirpeitä omppuja! Ja ohjeessa omput keitetään sokeri-voi-kaneli-liemessä, älä kaada sitä lientä kakkuun omenoiden kans, tulee muuten liian kostea.