maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kinderpiirakka

No viikonloppu ei mennytkään sitten ihan kuin suunnitelmissa oli. Kummitytön synttärit peruutettiin erään sairastapauksen vuoksi ja seuraavan päivän sovittu kyläily jäi välistä, koska meidän esikoisella nousi pieni lämpö. No synttärit korvattiin kyläilyllä anoppilaan ja kyläily herkkuiltapalalla kotona. Niin ja ne kakut.... jouduttiin sitten kuitenkin turvautumaan omiin kakkuihin, joten kokeilin paljon nettimaailmassa kehuttua kinderpiirakkaa! Ideana siis, että suklaapiirakkapohjan päälle tehdään ensin valkoinen kuorrutus ja sitten tumma, kindermunan tapaan. Ja olikin se herkullista! En meinannut muistaa edes kuvata leikattuja paloja, kun ne oli jo syöty. Ja huomioikaa, että tavallisesta suklaapiirakasta en juuri välitä, ehkä kuorrutuksen fazerin sininen sai mut innostumaan ;)

Ohje löytyy mm. täältä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Taatusti leivon heti kun ehdin! :)

jenny

Eve kirjoitti...

Jenny, mä tein muuten ihan ohjeen mukaan, mutta vähensin pohjan ohjeesta vähän sokeria. Siinä kun on ohjeen mukaan 6dl, laitoin vähän reilu 5 ja onnistui oikein hyvin. Eli jos ei halua IHAN niin sokerista :)

Heljä kirjoitti...

Kivan näköinen raitapiirakka!
Harmi ettei eilinen mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Saatiin me kuitenkin perhe L teidän sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin hyvää! Äitin kans leivotaan siskon häihin :)

-kooka

Heini kirjoitti...

Oijoi, kun vaikuttaa hyvältä :P
Harmi vaan, kun meidän talouden toinen puolisko on laktoositon.. Kun valkosuklaata ei oo laktoosittomana? En ainakaan oo kuullu.
Aurinkoisia kevätpäiviä!

Eve kirjoitti...

Kesäheinä: entä jos teet valkoiset raidat ihan tomusokerikuorrutuksella? Nehän on lähinnä koristeena, alla on jo valkoinen kreemi ja sitten tuo maitosuklaa (nykyään saa ainakin brunbergilta laktoositonta maitosuklaata), joten ei siihen välttämättä tarvitse sitä valkosuklaata.
Meillä myös sekä mies että esikoinen laktoosi-intorentikoita, mutta ottavat sen riskin löysästä vatsasta aina toisinaan, kun on tarpeeksi hyvää herkkua tarjolla ;)