maanantai 16. toukokuuta 2011

sunnuntaina....

...viikonlopun huipennukseksi saatiin iltakahvivieraaksi ystäväpariskunta kolmen tyttönsä kera. Rupattelun painikkeeksi syötiin lohisalaattia, ciapataa, ruissipsejä, vadelmamarenkijäädykettä ja keksejä.

Salaatti

-lohta
-2 eri salaattilajia
-tomaattia
-kurkkua
-keltaista paprikaa
-suolapähkinöitä
-fetaa+aurinkokuivattua tomaattia


Vadelmamarenkijäädyke

1 prk flora vispiä vaahdotettuna
1 muna ja 2rkl sokeria vaahdotettuna
200g vadelmia
1 ps (60g) marenkeja isoiksi paloiksi paloiteltuna
1/2 prk toffeekastiketta
päällä tuoreita vadelmia, tuoreita mansikoita, marenkeja ja toffeekastiketta

Sekoita vaahdot keskenään. Lisää marjat ja kääntele varovasti joukkoon marenkipalat. Kaada jäädykevuokaan puolet massasta ja toffeekastike, kaada päälle vielä loput massasta. Pakasta ja koristele ja syö vähän sulaneena.

Illalla vielä jännitettiin Suomi voittoon niin, että varpaat ja sormet hikosivat :D No ei mennyt hiet hukkaan ja pitkästä aikaa oli melkoisen hieno fiilis suomalaisten kiekkoilijoiden puolesta!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä herkut, oih. Toffeekastike, siis jotain kaupan valmista?? Olen miettinyt onko sul köksäopena "sisäinen paine" tarjoiluista, että pitää olla itse leivottua ja ehkä omaperäistäkin? Mulla olis.

Eve kirjoitti...

Toffeekastike on kaupan valmista, Dr.Oetker merkiltään. Hmm.... hyvä kysymys! Enemmän se tulee varmaan verenperintönä äidiltäni ja mummiltani, että vieraille tarjotaan parasta! :) Toki ehkä vähän on sitäkin, että vuosien varrella meillä vierailleet ovat "tottuneet" hyvään ja ei viitsi tasoa laskeakaan :D Mutta koska nautin kaikesta keittiöpuuhasta, se ei tunnu paineelta vaan päinvastoin mukavalta harrastukselta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin ihana salatti taas! Kiitos näistä. Vaihtelua omiin tarjoiluihin blogien tarjonnan kautta. Menee testaukseen ensi tilassa. Ps. Mitä lohta käytit tuohon?

Hennis

Satu kirjoitti...

Mä lihon aina kilon, ku käyn sun blogissa. Ihania juttuja taas! :D

Eve kirjoitti...

Hennis: ostin norjanlohta, maustoin suolalla, yrteillä ja hunajalla ja paistoin uunissa kypsäksi ja jäähdytin.

Satu: Mulla meinaa käydä samalla tavalla, kun jonkunhan nuo herkut on syötäväkin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on taas ollut varsinainen superviikonloppu herkkujen suhteen! Tää kokeilee tota lohisalaattia jonain päivänä.. Äsken syötiin lounaalla loput valtavasta (mies oli taas kauppa-asioilla ;) )lohifileestä joten nyt tarvii pieni tauko lohesta,niin hyvää kun se aina onkin.

jenny

Anonyymi kirjoitti...

Pakko vielä lisätä, kun tulin vielä uudestaan tiiraamaan tuon lohisalaatin reseptiä, et odotan innokkaasti kaikkia uusia, etenkin suolaisia vinkkejä. Viime vieraat sai nauttia mm. kalkkunawrappeja ja oli NIIN ihania. Toimivat hyvin myös hellepäivän ruokana, testattu meilläkin.

Hennis

Eve kirjoitti...

Oi, kiitos Hennis palautteesta ja toiveesta! Yritänpä muistaa lisäillä tänne taas, kun jotain erityisen hyvää suolaista teen! :) Ne wrapit on kyllä ihan loistava kevyt lounas myös!! Paistetaan usein lohkoperunoita niiden kaveriksi ja sekoitan kermaviilidipin, jos haluaa vähän tuhdimpaa.