maanantai 16. joulukuuta 2013

Fudge


Tein jotain supermakeaa, kaunista ja herkullista: Cookies and cream fudge, Sara La Fountainin reseptillä! Ihana pieni joulutuliainen ystäville. Leikkaa pieniksi paloiksi, on nimittäin sen verran hypersupermakeaa herkkua! Tätä taisi tulla yhteensä noin 60 palaa ja jaoin sen seitsemään sellofanipakettiin. Olkaa hyvät ideasta ja käyttäkää hyödyksi! Viikko ennen jouluviikkoa on käynnistynyt!

Cookies and cream fudge

600g valkosuklaata, paloiteltuna

397g (1prk) keittämätöntä kondensoitua maitoa

Ripaus suolaa

2tl vaniljasokeria

1/2prk vaahtokarkkitahnaa (marshmallow fluff, saa ainakin S-marketeista ja muidenkin kauppojen jenkkihyllyistä)

2rkl voita

250g Domino-keksejä paloiksi leikattuina

Laita ensin vuoka valmiiksi (korkeintaan puolen pellin kokoinen vuoka, oma taisi olla noin 17x25cm). Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi hyvin. Laita vuoan pohjalle puolet keksipaloista. Laita vuoka sivuun.

Laita suklaa, kondensoitu maito, voi, suola ja vaniljasokeri kattilaan hiljaiselle lämmölle siten, että suklaa sulaa ja massa on tasainen. Lisää joukkoon vaahtokarkkitahna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tässä vaiheessa massa on tosi tahmeaa, älä säikähdä sitä.

Kaada valmis massa vuokaan ja lisää loput kekseistä massan päälle ja painele tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli niin, että massa jähmettyy. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pakkaa tuliaisiksi!

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Tein näitä ite viime jouluna. Jopa mulle, jolle mikään ei ole liian makeaa, tuli aika ällö olo. Söin niitä kyllä varmaan aika monta.;)

Eve kirjoitti...

Teit vai!! Aika herkkuja, mutta eka kerta kun meidänkin lapset (mieti, jopa esikoinen!) ei pyytänyt lisää ekan palan jälkeen. Kaikki tykkäs kyllä, mutta yks pala kerrallaan riitti :D . Ja ai sä luet täällä?? ;)
Nähdään pian!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että täällä on aina toinen toistaan herkullisempia ohjeita... Kaikkia ei vain ennätä kokeileen... Joko kohta pääsette muuttamaan? ;) hyvää joulua teille!

Terkuin vakkarilukija, joka suorastaan rakastaa tätä blogia.

P.s. Muistan/ tiedän sinut, sillä asuimme lapsuuden samalla paikkakunnalla ;)

Eve kirjoitti...

Oi kiiiiitos kiitos ilahduttavasta kommentista, anonyymi vakkarilukija! :) Muutto alkoi virallisesti tänään ja se jos joku on ihanaa! Oikein hyvää joulua sinulle myös!