tiistai 3. joulukuuta 2013

SuklaakuusetMoni on varmasti törmännyt näihin suklaisiin joulukuusiin Kodin Kuvalehden joululehdessä tänä syksynä!
Tehtiin näitä lasten kanssa yhdessä viime sunnuntaina vietettyihin ystäväperheiden pikkujouluihin ja kylläpä maistuivat.
Kuusen sisältä löytyy siis Rocky Road-tyylinen herkku ja vohveli on dipattu tomusokerikuorrutteessa ja koristeltu tähtikoristein.
Sisään voi tietysti laittaa herkkuja oman maun mukaan, meidän versioissa kuusien (jäätelövohveleiden) sisälle oli piilotettu kerroksittain:

tummaa suklaata sulatettuna
valkoista suklaata sulatettuna
riisimuroja
pieniä vaahtokarkkeja
turkinpippuricrushia
suolapähkinöitä


Vohvelit oli helpoin täyttää niin, että laittaa ne pystyyn tukeviin mukeihin (teeman mukit toimivat hyvin), täyttää ne siinä ja tökkää jätskitikut pehmeään massaan, jonka jälkeen mukit jääkaappiin. Kun suklaamassa on kovaa, tee tomusokerikuorrutus (itse tein kanamunanvalkuaiseen, joilloin kuorrute kuivaa paremmin kuin veteen tehty kuorrutus), kaada se korkeaan lasiin ja dippaa kuuset siellä, koristele ja laita ne nyt mukiin ylösalaisin, kuten kuusten kuuluu. Kun kuorrutuskin on kovettunut, voit tarjoilla kuuset miten haluat. Kivan näköinen tulis, jos näitä laittais pystyyn vaikka kulhoon jonka pohjalla on paksusti hienoa sokeria. Me teimme kuitenkin niin paljon näitä kuusia, että oli helpoin kasata ne varovasti isoon lasikulhoon.
Suihkautin itse kuusien päälle vielä vähän helmiäissuihketta, tuli juhlavia kuusia.

2 kommenttia:

EiNi kirjoitti...

Ihania herkkuja!! Enpä ole vielä muualla törmännyt tuollaisiin.. ohje oli tietysti siinä Kodin kuvalehdessä jota kaupassa ihailin mutta jätin hyllyyn.

Eve kirjoitti...

:) Joo, se oli sellainen vaaleanpunainen Joulu-Kodinkuvalehti, jossa tuo resepti ja monta muutakin herkullisen näköistä ohjetta oli!