perjantai 7. helmikuuta 2014

Brookiet

Tämän amerikkalaisemmaksi (ja makeammaksi) ei voi enää leivonnainen mennä! Yhdistetty cookie ja brownie, eli brookie! :) Nautitaan mielellään vaniljajäätelön kera. Alkuperäinen ohje on New Yorkilaisesta kahvilasta, minä bongasin sen Hesarin nettisivuilta. Erilaisia versioita löytyy googlella, mutta ainakin tämä versio onnistui oikein hyvin. Paistoaika oli minulla 10min pidempi kuin ohjeessa mainitaan, en tiedä oliko brookieni paksumpi vai miksi kypsyminen kesti. Kosteaksi se toki pitää jättääkin, mutta kannattaa varmistaa että brownie alla on alkanut kuitenkin edes vähän kypsyä ennen kuin nostat herkun pois uunista. Paistoin brookieni n.20x30cm vuoassa ja leikkasin sen 24 osaan.




Brookies

Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa

Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata

(Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä)

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 20x30cm kokoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.
Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.

Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa ruuduiksi.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No liian ihanan näköistä!!! Voisko tuota saada vaikka maaliskuun 9?
Mamma

Eve kirjoitti...

Mamma, Se vois olla mahdollista. Jos ei tuota niin ainakin jotain muuta yhtä hyvää! :)

Kaisa Tölli kirjoitti...

Nämä oli niiiin hyviä! :) Kiitos viimeisestä.

Eve kirjoitti...

Kaisa, hyvä jos tykkäsit! :) ja kiitos teille! <3

Reeta kirjoitti...

Voi namskis mitä herkkupaloja!!! Ei pitäis laihiksella eksyä tämmösille sivuille ;) ehkä kokeilen joskus!

EiNi kirjoitti...

Siis apua, mä en kestä!!
Haluaa maistaa nyt heti äkkiä!
Eli pakko leipoa näitä jonain päivänä :)

Eve kirjoitti...

Reeta, laihialaisenkin pitää välillä herkutella ;) .
EiNi, tiedän että tykkäisit!! :)

Emmi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein tätä ystävänpäiväksi ja oli ihan tuhtia tavaraa!:)

Eve kirjoitti...

Emmi :) mä ajattelin kans sulattaa tätä pakasteesta mulle ja miehelle ystävänpäivän yöpalaksi!