keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Suklaista laskiaiseen

Moni näki tämän suklaisten laskiaispullan reseptin varmasti uusimmassa Pirkka-lehdessä! Leivoin näitä lauantaisia vieraitamme varten ja vaikka pulla ja suklaa kuulostaakin jotenkin oudolta yhdistelmältä, se toimi kyllä! Vinkkinä, jos kokeilet, suklaamantelimassan kannattaa antaa olla jääkaapissa jäähtymässä ennen kuin pyörittelet siitä tangon. Massa on nimittäin ensin liian pehmeää pyöriteltäväksi. Toinen vaihtoehto on lusikoida "liian pehmyt" massa suoraan pullien väliin, mutta jääkaappikylmennys myös paransi huomattavasti massan makua.


SUKLAISET LASKIAISPULLAT

14 pullaa +

Suklaamantelimassatäyte:
100g tummaa suklaata
1/2dl kuohu- tai vispikermaa
100g (n.2 dl) mantelijauhetta
1/2dl sokeria

Suklaakerma:
100g tummaa suklaata
3 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
(itse lisäsin myös ripauksen sokeria)

Pinnalle:
kaakaojauhetta (tummaa) tai tomusokeria

Sulata paloiteltu suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Kaada joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelijauhe ja sokeri. Muotoile täytteestä pötkö ja jaa se 14 osaan. Nosta palat pullien päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. (KS.VINKKI YLÄPUOLELTA)

Sulata suklaakermaa varten paloiteltu suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa hieman jäähtyneenä. Lusikoi tai pursota suklaakerma pullien päälle. Nosta pullien yläosat kansiksi täytteen päälle. Siivilöi pullien päälle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Säilytä jääkaapissa tarjoilemiseen asti.

3 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Vesi herahti kielelle ;) Noi kyl toimis ystävänpäivänäkin ♥

Eve kirjoitti...

No niin toimis!! :) just tässä mietitäänkin, mitä ystävänpäiväaiheista seuraavaksi leipois :D !

EiNi kirjoitti...

No ai että mitä herkkuja sä oot taas leiponu! Kyllä mun pitää näitäkin joskus testata :)