tiistai 4. helmikuuta 2014
Ruisleipäset
Eilen teki kovasti mieli tuoretta leipää ja varsinkin sitä leivän tuoksua! Paistoin pari pellillistä ruisleipäsiä ja kutsuin naapurin päiväteelle. Teehetki ystävän kanssa katkaisi mukavasti arkisen aherruksen, sai siinä jakaa ajatuksia, iloa ja huolia, molemmat.
Tästä viikosta on muutenkin hyvät fibat. Toivottavasti teillä muillakin menee mukavasti!
Ruisleipäset (24kpl)
5dl vettä
1pss kuivahiivaa
2rkl siirappia
2tl suolaa
2dl ruislesettä
0,5dl öljyä
10dl hiivaleipäjauhoja (myös tavallinen vehnäjauho käy, jos haluaa vaaleampia)
Sekoita lämpimään veteen hiiva, siirappi, suola ja leseet. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä n.15 minuuttia. Lisää sen jälkeen jauhot ja öljy ja alusta taikinaksi. Anna kohota 45min.
Kauli taikinasta jauhoitetulla pöydällä n.25x40cm kokoinen levy. Leikkaa levy pizzahyrrän avulla 24 ruutuun. Nosta palat kahdelle leivinpaperille ja anna kohota vielä peiteltyinä 15 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Nam, näyttääpäs hyvältä :P
Anonyymi, ne myös maistuivat hyvältä! Lupaan! :)
Nayttaapa hyvalta!
Ma en oo ikina onnistunut tekemaan hyvia sampyloita. Tata pitaa kokeilla.
Tein tanaan ruisleipaa juureen ja kylla se tuoksu on ihana.
Itse en voi edes syoda omia leipomuksia, mut kummasti ne aina jonnekkin katoaa :)
On onni omistaa ystävä naapurissa. Ja leivät oli muuten maukkait joita kaikkien sopii kokeilla. Ovat semmoisia mitä lapsetkin mielellään syövät.
Minnas, kokeile ihmeessä jos tämä olis sellainen josta pidät. Voisin joskus näpytellä tänne sämpyläohjeen, jolla yleensä aina teen. Seuraavalla kerralla otan mitat ylös, tulee niin näppituntumalla laitettua! :)
Arvoisa anonyymi P, se on todellakin onni!!
Lähetä kommentti