maanantai 17. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän söpöstelyä

Olen useinmiten myöhässä näiden postausteni kanssa siinä mielessä, että ehtisin antamaan teille vinkkejä tulevia juhlia varten. Tietysti näitä ideoita voi sitten soveltaa taas vaikka seuraavaan ystävänpäivään tai muuhun arkeen tai juhlaan. Täksi ystävänpäiväksi isot pojat (pian 9 ja 7v) suunnittelivat herkkutarjoilut. Esikoinen toivoi cookiepopseja ja nuorempi jäälauttaleivosta. Jäälauttaleivokset tuunattiin ystävänpäivään sopiviksi kermavaahdon ja vaahtokarkkejen avulla. Olipa makeaa ja ihanaa!





Cookiepopsit
(18kpl)

18 täytekeksiä (minä käytin Rainbown Do-Re-Mi-keksejä, koska ne ovat erittäin tummia ja herkullisempia kuin Dominot mielestäni)
75g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa + 1tl vaniljasokeria)
200-250g suklaata (laitoin tällä kertaa noin puolet maitosuklaata ja puolet tummaa)

Murskaa keksit ihan hienoksi muruksi täytteineen päivineen. Sekoita muruun tuorejuusto. Pyörittele massasta n.18 palloa. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Sulata suklaa mikrossa korkeassa mukissa. Dippaa pallot suklaassa esimerkiksi kahden haarukan avulla. Nostele pallot leivinpaperin päälle kuivumaan. Tökkää jokaiseen palloon esimerkiksi coctailtikku ja koristele pallot strösselein. Jos haluat käyttää oikeita pops-tikkuja tai grillitikkuja, kuivata popsit pystyssä esimerkiksi hienoon sokeriin tökittyinä. Minä tarjosin nämä ylösalaisin vadilta ja näin ollen myös kuivatin nämä ylösalaisin leivinpaperin päällä.

.................................................................


Jäälauttaleivos

(pellillinen)

300 g voita
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
4 munan keltuaista
6dl vehnäjauhoja
1,5rkl maitoa
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3tl vanilliinisokeria

Taikinan päälle:

300-350g suklaata (tummaa,maitosuklaata,valkoista suklaata, mitä vain suosikkiasi)

Marenki:

5 munanvalkuaista
2,5dl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja yhdistetyt jauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattulle pellille.

Paloittele suklaat ja asettele ne pohjan päälle, paina niitä hieman taikinaan.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa marenkia varten niin, että vaahto pysyy valumatta kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää.

Levitä marenki suklaapalojen päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Peittele foliolla, jos marenki alkaa tummua liikaa ennen kuin leivos on kypsä pohjasta. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin paloittelet. Kestää hyvin myös pakastuksen!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä nättiä ja varmaan makeaa :D
Mitens kotiutuminen uuteen kotiin?

Eve kirjoitti...

Kiitos kysymästä! Hyvin on kotiuduttu. Uusi paikkakunta tuntuu vielä vieraalta, mutta itse koti meille sopivalta ja ihanalta :) !

Heini kirjoitti...

Miten mulla on nuo jäälauttaleivokset jotenkin menneet aina ihan ohi, siis en ole kokeillut. Pitääpä tehdä, vaikuttaa aikas herkulta :) nyt ollaan brownie-kierteessä, tehty parin vkon sisään jo kolmesti.

Eve kirjoitti...

No kuules pakko testata! Superhyviä!

Unknown kirjoitti...

tosi hieno kakku!!!!!!!!!!!!!