torstai 15. toukokuuta 2014

Kana-nuudelikeitto


...tämä resepti tuli jäädäkseen meidän arkiruokarepertuaariin, sai kaikki lapset ottamaan santsilautasellisen!
Resepti on pikkuisen muokattuna Rakkaudesta ruoanlaittoon-blogista.

2 isoa porkkanaa
10cm purjoa tai kevätsipuli
30g juuriselleriä
2rkl voita
1 kanaliemikuutio
9dl vettä
100g chilituorejuustoa
1,5dl ruokakermaa
500g broilerin filettä
180g nuudeleita
1tl Currya
1tl Paprikajauhetta
ripaus suolaa

Kuori ja pilko porkkanat pieneksi, silppua purjo ja selleri. Kuullota kasviksia hetki voissa ison kattilan pohjalla. Kaada päälle vesi ja murenna sekaan liemikuutio, kiehuta niin pitkään että porkkanat ovat lähes kypsiä.

Sillä aikaa kun kasvikset kiehuvat kattilassa, pilko broilerifileet ihan pieniksi paloiksi ja ruskista ne pannulla. Mausta palat reilusti currylla, paprikajauheella ja suolalla. Kaada keiton sekaan kypsymään loppuun.

Lisää keittoon murennettu nuudeli ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää viimeiseksi tuorejuusto ja ruokakerma ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Maista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Lisää myös vettä/ruokakermaa, jos tarpeen. Nauti!

9 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Nam!
Minä olen tehnyt vastaavalla tavalla, mutta laittanut kookosmaitoa sekä sellerin tilalta palsternakkaa. Herkullista sekin :)

Eve kirjoitti...

Oi että, mä rakastaisin käyttää kookosmaitoa. Meillä vaan mies ei oikein tykkää, niin tulee tosi harvoin käytettyä! Tulis varmaan tosi hyvä silläkin. :)

Pia kirjoitti...

Uskomatonta! Minäki tein saman blogin ohjetta soveltaen tuon keiton! Ja meilläki kaikki tykkäs! Eli uudestaan tehdään. Muistin ottaa kuvan vasta, kun oltiin styömässä jo... Ja se kuva näytti sitten siltä, niin kuin siinä keitossa ei ois ollu mitään liemen lisäksi. ;)

Eve kirjoitti...

Haha, tuolla blogissa näyttäis olevan hyviä reseptejä :) ! Ja ruokakuvat on kyllä vaikeinta ikinä, ei ne koskaan näytä kuvassa siltä kuin oikeasti.

Liisa kirjoitti...

Pitääpä testata, vaihtelu ei tekisi ollenkaan pahaa!

Olen löytänyt blogisi kautta Houtten-blogiin ja sieltä herkullisen wienerbostonin ohjeen. nyt blogiin ei enää päässytkään ja haluaisin ehdottomasti ohjeen talteen! Jos bloggari sattuu olemaan tuttusi tai sinulta löytyy kyseinen ohje, niin oliskohan mahdollista saada jotenkin tuo ohje?

Eve kirjoitti...

Liisa, houtten on hyvä ystäväni. Voin vinkata että kyselit ohjetta :) .

Anonyymi kirjoitti...

Eve, julkaiseppa se houttenin wierenboston ohje täällä,itelläkin harmittaa kun en hoksannut kirjoittaa sitä ylös:) sipu

Anonyymi kirjoitti...

Niin tai vinkkaa houttenille,että hänen blogiaan on ikävä!!!:)olisi kiva lukea heidänkin kuulumisia:)ja ihania ohjeita sinulla taas,Ehdottomasti menee kokeiluun. Ja valloittava pikkuneitikin vilahteli kuvissa:D


Eve kirjoitti...

Mulla ei ole sitä Houttenin wiener-bostonohjetta, vinkkasinkin hänelle jo kertaalleen että täällä kaipaillaan :) !
Yritän vielä ylipuhua Houtten bloggaamaan uudestaan! Bloggaamisella on harmillisia varjopuolia, jonka takia moni ihana bloggaaja on joutunut lopulta sulkemaan bloginsa :( .