tiistai 20. toukokuuta 2014

Pulled Chicken
Onnistuu se kanastakin, eikä tarvitse kovin pitkää kypsennysaikaa! :) Hampurilaissämpylöiden resepti löytyy täältä.


reilu 1kg broilerin koipireisiä
suolaa
3dl BBQ-kastiketta
3rkl samba oelek-chilitahnaa


Poista koipireisistä nahkat, ripottele päälle suolaa ja nostele ne uunivuokaan. Sekoita Barbeque-kastike ja chilitahna keskenään ja kaada kastike kanojen päälle vuokaan. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä 150 asteessa 1,5-2 tuntia, kunnes kana on mureaa.
Nosta koipireidet pois kastikkeesta, revi haarukalla lihat irti luista ja laita lihat takaisin kastikkeeseen maustumaan tai valele revityt lihat kastikkeella, riippuen miten "märkää" haluat lihan olevan. Hampurilaisen välissä/leivän päällä toimii kuivempi liha, mutta esimerkiksi perunamuusin kanssa meillä lapsille maistuu parhaiten liha runsaammassa maustekastikkeessa!

5 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Kokeilin (hieman soveltaen, sillä nukahin kesken ruoanlaiton, mittees ruppeen klo 21 tekemää ruokoo ;) joten kana oli uunissa 5h30min) tätä reseptiä, sävelsin mausteita vähän mutta reseptin mukaan periaatteessa, ja NAM hyvää tuli :D Vähän hirvitti kun kello ei ollukaa soinu klo 23(arvasin että nukahan töllön iäreen) ja heräsin klo 2:30 että mitähän rusinoita uunissa lienee, mutta TOSI mureaa ja mehukasta kanaa tuli :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kommentti/pyyntö tämän jutun ulkopuolelta; onko sinulla tiedossasi "sata-kakun" ohjetta (eli sellaisen paistetun juustokakun johon tulee marjoja päälle)? Jos on, saisiko? Muistaakseni joskus olet siitä maininnut tai jossain muualla kommentoinut, nyt en löydä netin syövereistä... kiitos :) t. aktiivinen anonyymi bloginlukija

Eve kirjoitti...

Miia, :) Hyvä että onnistui! Nämä revityt lihat eivät kovin pian pilalle mene, vaikka mureutuvatkin "vähän liian pitkään". :)

Anonyymille vastasinkin jo tuonne keksipostaukseen kysymykseen :) .

Myy kirjoitti...

Töissä ruokin työkaverin tällä ja sain kehut :9 me kun tehdään vuoroviikoin töissä ruuat. Ihan huippu resepti!

Eve kirjoitti...

Ihanaa Mari! Kiitos kun jätit palautetta! :)