maanantai 23. toukokuuta 2011

Hartolan Herkku-rahkapiirakka


Tässäpä teille yksi helppo ja tosi mehevä piirakkaohje!

125g voita, pehmitä
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
0,5rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

-nypi ainekset muruksi ja jaa kahteen kulhoon tasan
-lisää toiseen kulhoon 1dl maustamatonta jogurttia/kermaviiliä ja 1 muna ja sekoita taikinaksi.
-kaada voideltuun pyöreään vuokaa ja esipaista pohjaa 10min 200 asteessa.
-rahkaseos:
1prk rahkaa
1dl sokeria
1 muna

-levitä rahkaseos varovasti esipaistetun pohjan päälle.
-levitä vielä päälle muruseos (se toinen puolikas tuolta eka vaiheesta)
-paista vielä toiset 10min. VARO YLIPAISTAMASTA, jotta piirakka säilyttää mehevyytensä.

Ei kommentteja: