keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kuningatarpaistos


Löysin kesällä äitini Maalaisruoka-lehdestä (tai joku vastaava sen lehden nimi oli....) herkullisen marjapaistosohjeen! Muuten lehti olikin huono käännös jostakin ulkolaisesta sisarestaan, mutta tämä ohje poikkesi hiukan perinteisistä paistos-ohjeista ja on melkoinen herkku!! Kuvaa en ole muistanut ottaa, joten tämä kuva on googlattu, mutta haluan kuitenkin jakaa tämän reseptin, niin hyvä se on!!
Tämän osaa muuten lapset itsekin leipoa, joten ei kun sivusta seuraamaan ja lapset välipalaa leipomaan! :) Olen tehnyt tätä myös karviaisista ja mustikoista, hyvää niinkin.


Kuningatarpaistos
(10 hlölle)

600g vadelmia ja mustikoita (tai muita marjoja)
2rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja
3rkl tomusokeria

1,5dl suklaata rouhittuna (fazerin sinisestä tulee paras!)
2dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1dl mantelirouhetta
1,5dl sokeria
175g voita osittain sulatettuna

Sekoita jäisiin marjoihin maissitärkkelys ja tomusokeri. Kaada marjat ison uunivuoan pohjalle.

Sekoita rouhittu suklaa ja muut kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan pehmitetty/osittain jo sulanut voi ja sekoita murutaikinaksi. Taputtele taikina marjojen päälle. Paista 175-200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikina on kypsä ja saanut väriä ja rapeutta.
Tarjoa vaniljajäden tai vaniljakastikkeen kanssa.

3 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Sanohan kummipojalle vielä terveisiä, että hyvää oli!! Kiitos ohjeesta.

Anonyymi kirjoitti...

aah, nam, ihana ohje, pakko kokeilla!!

jenny

Heini kirjoitti...

Tää kuulostaa tosi herkulliseltä >> kokeiluun :)