maanantai 12. syyskuuta 2011

Mikä sun lempiruoka on?


Tähän kysymykseen kaikki meidän kolme poikaa vastaavat: kasvissosekeitto ja riisipuuro! Jostakin syystä tuo vastaus saa usein esimerkiksi neuvolatätit naurahtamaan hämmentyneenä. Millaisia lie yleensä pikkupoikien lempiruoat! Mitä teidän lapset tykkää syödä mieluiten?

Tätä keittoa teen useinmiten sitten ison annoksen, koska lapset tykkäävät siitä myös lämmitettynä ja haluavat sitä jopa aamupalaksi, jos jääkaapista löytyy. Ja resepti on niinkin helppo, kuin että kuori ja pilko mieluisiasi kasviksia kattilaan reilusti. Lisää vaikka pakastekasviksia lisäksi tuomaan makua. Kaada päälle vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Heitä sekaan 2 kasvisliemikuutiota ja ripaus mustapippuria. Kiehuta kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sekaan kuivattuja yrttejä maun mukaan, sekä 100-150g sulatejuustoa tai 200g creme fraichea ja sekoita. Maista suolan määrä. Tuo kaksi kasvisliemikuutiota tuo tarpeeksi suolaa siihen määrään keittoa, jota itse teen yleensä. Tällä kertaa keittoon eksyi porkkanaa, kukkakaalta ja sipulia, pikkuisen kaadoin lopuksi pakasteperunasuikaleita kiehumaan sekaan, kun näytti että tulee muuten liian laihaa ;)

Lisukkeeksi ruskistin pannulla ruispaahtoleivästä leikattuja kuutiota valkosipuliöljyssä, rapeiksi krutongeiksi.

Hyvää ruokahalua! Enjoy your meal! Bon Appétit!

5 kommenttia:

elisa kirjoitti...

Tämä on myös tämän talon hitti. Viime aikoina olen heittänyt joukkoon punamangoldin lehtiä ja korvannut toisen kuution kanaliemikuutiolla --> super!

Anonyymi kirjoitti...

Meilläpäin 3 ja 2 vuotiaden lemppariruokia ovat eri puurot, joista ylitse muiden on riisipuuro. Kalaruoatkin kelpaa oikein mainiosti :)

/mamma

Stiina kirjoitti...

Ihania lapsia! Blogistani löytyy erittäin hyvä porkkanasosekeiton ohje, se on herkullista ja suosittelen koittamaan :)
Saanko kysyä, miten olet saanut tuon "tykkää" napin blogiisi? Olen yrittänyt sitä etsiskellä..

Eve kirjoitti...

Elisa: kiitos vinkeistä! Menee kokeiluun!

Mamma: Riisipuuroa ja mannapuuroa meillä menis kans aina vain! Muutkin puurot kelpaa.

Stiina: katsoinkin, että myös sinulta löytyi kasvissosekeiton ohje! Yritin muistella miten sain tykkää-toiminnon, enkä oikeasti löytänyt sitä mistään. Jostakin ihan tuolta blogin omasta hallintapanelista se kuitenkin oli....höh. Eipä minusta nyt paljon apua ollut!

Anonyymi kirjoitti...

Tätä kokeillaan tänään, just on kattila porisemassa! :)

T: Almilli