maanantai 10. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän illan herkkuja

Itsenäisyyspäivää vietimme minun vanhempieni kanssa meillä. Syötiin hyvin ja seurattiin uuden presidenttiparin isännöimiä linnanjuhlia (ja minä ihastuin siihen Laura Birnin mahtavaan nahkaiseen iltapukuun!). Makeana herkkuna meillä oli ystäväni H:n ohjeella valmistettu aivan ihana puolukkakakku, jonkun uuden joululehden ohjeella valmistettu kanelikinuski ja vaniljajäätelö, sekä tietysti suklaata.

Puolukkakakun resepti on tämä:

200g voita
3dl sokeria
2 munaa
2tl leivinjauhetta
6dl vehnäjauhoja

3dl puolukoita
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
0,5tl kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan munat yksitellen. Sekoita vielä vaahtoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa puolukat, sokerit ja kaneli keskenään. Voitele ja jauhota 24cm irtopohjavuoka. Ota noin kolmasosa kakkutaikinasta ja taputtele se vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet puolukkatäytteestä. Seuraavaksi ota taas taikinasta yksi kolmasosa ja taputtele se puolukoiden päälle. Sen jälkeen loput puolukoista ja viimeiseksi loppu taikina kanneksi. Paista 175 asteessa noin 55min, kakku saa jäädä meheväksi keskeltä. Jos haluat täysin "kuivan" kakun, paista 60min. Jäähdytä kakku ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.


Kanelikinuski

2dl kuohukermaa
2dl sokeria
vaja puoli tl kanelia

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää sokeria. Kiehuta miedolla lämmöllä noin 15min, jäähdytä ja mausta kanelilla.










4 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Passasko kinuski hyvin kakun kanssa? Vaikuttaa niin herkulliselta!

Eve kirjoitti...

Ehdottomasti sopi!! Ens kerralla taidan keittää tosin fariinisokerista, että tulee vähän tummempaa. Tein nyt suoraan tuon joululehden reseptin mukaan. Mutta oli aivan tosi hyvä yhdistelmä.

Pia kirjoitti...

Haaaa. Täältä lähtenyt mammani mukana tuo ohje. Onhan ihana!

Eve kirjoitti...

Kuukkelinainen, arvelinkin, että kiertää teillä varmaan suvussa! :) Aivan ihana. Teen taatusti toistekin.