torstai 2. toukokuuta 2013

Munkkimuffinit ja triplasuklaakakkua

Minä kyllä tykkään tällaisista ylimääräisistä vapaapäivistä ja syistä juhlia, kuin vappu! :) Tämä torstai tuntuu ihan maanantailta, ei siis siinä negatiivisessä merkityksessä kuin maanantait usein käsitetään, vaan siinä mielessä että olo on rentoutunut kuin olisi juuri viikonlopun viettänyt! Ja oikeastihan oli kyse vain yhdestä illasta ja yhdestä kokonaisesta päivästä.
Se ilta, vappuaatto, me vietettiin kahden ihanan ystäväperheen kanssa toisen heistä uudessa kodissa. Sinne kuskasin nuo edellisen postauksen muffinit, sekä tämän postauksen suklaakakun. Vanhin lapsista jäi sitten tuonne taloon yökylään.
Vappupäivänä mentiin jo periinteeksi muodostuneisiin vappumyyjäisiin. Syötiin siellä, aikuiset kanasalaattia ja lapset makaronilaatikkoa, sekä jälkkäriksi makoisat suklaadonitsit. Aurinko paistoi koko päivän ja lapset uskaltautuivat ulos t-paitasillaan! Myyjäisten jälkeen leivoin munkkimuffineita, joiden ohjeen nappasin täältä . Nämä olivat hassuja! Pullan/munkin maku, mutta muffinin rakenne. Ihan hyviä sinänsä, mutta eivät nämä nyt varsinaisesti oikeita munkkeja korvaa. Nämä tarjosin illalla esikoisen kotiin kuskaavalle ystäväperheelle.





Resepti triplasuklaajuustokakkuun on ihan "tavallinen". Minun tavallinen tarkoittaa kutakuinkin tällaista:

Pohja:
200g suklaacookieita
75g voita sulatettuna

Mousse:
4dl vispikermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk rahkaa + 1,5rkl vaniljasokeria TAI 1rpk vaniljarahkaa
0,5dl sokeria (voit lisätä tummasuklaamousseen vielä maun mukaan lisää sokeria)

130g valkosuklaata
130g maitosuklaata (no minä laitoin 200g fazerin sinistä, mutta vähempikin makeus olis ehkä riittänyt :D)
130g tummaa suklaata

3tl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
tilkka vettä

päälle esim. Pandan uusia POP Fudge-suklaapalloja ja sulatettua suklaata

Murenna keksit, sekoita sulan voin kanssa ja taputtele 24cm irtopohjavuoan pohjalle (itse laitan pohjalle aina ensin leivinpaperin).

Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Jaa massa kolmeen eri kulhoon. Sulata suklaat ja sekoita aina yksi suklaa yhteen osaan massaa.

Liuota liivatteet tilkkaan vettä. Sekoita liivateliuos suklaamousseihin niin, että valkosuklaamousseen vähän enemmän kuin tummiin, koska valkosuklaa itsessään ei jähmetä massaa kovin paljon (tummemmat suklaat eivät paljon liivatetta avuksia edes kaipaa!).

Kaada mousset kerroksittain keksipohjan päälle. Päällimmäiseksi valkosuklaamousse, joka on ohuin ja jonka läpi muut massat painuvat, jos laitat sen alimmaiseksi. Anna jähmettyä neljä tuntia jääkaapissa ja koristele.






Munkkimuffinit

n. 12 kpl

125 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 mm suolaa
1 mm jauhettua muskottipähkinää
½ dl maitoa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Pinnalle
50 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma, suola ja jauhettu muskottipähkinä. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja vaniljarahkan kanssa taikinaan.

Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista muffinssipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 17 minuuttia (itse paistoin 20min). Jäähdytä hieman.

Sulata voi. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli. Poista paperi muffinsseista. Voitele muffinssit voisulalla (tai kastele ne nopeasti voisulassa) ja pyörittele ne sokeri-kaneli-seoksessa.





5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei! olisi hauskaa lukea vähän tiheämmin sinun juttujasi..!
Miksi et tee oman ammattisi töitä?

Eve kirjoitti...

Ai no kiva :) Päivitän aina, kun tulee jotain itselle mieluista "jaettavaa".
Haluan hoitaa lapset kotona ja "oman alani" töitä ei oikein löytynyt ilta ja viikonlopputöinä. Tämä nykyinen alakin on oikein sopiva tähän elämäntilanteeseen! :)

kotikummunmamma kirjoitti...

Tein sun ohjeella kana-pekonisalattia ja oli kyllä ihanaa. Vieraatkin kehui vielä lähtiessä! En laittanut jäävuorisalaattia ollenkaan, ostin sellaisen monen salaatin sekoituksen. Teen toisekin.
Marjuska

Eve kirjoitti...

Kiva kun tykkäsitte! Ainahan se on riski kehua jotakin reseptiä, kun makuasioitahan nämä loppujenlopuksi ovat.
En ole itse ostanut jäävuorisalaattia varmaan vuoteen. Pelkkä jääsalaatti ja salaattisekoitukset ovat parempia! :)

Reeta kirjoitti...

Pakko jättää kommentti koska piirakka taikinaa maistellessa tuli mieleen nämä sinun munkkimuffinit, nimittäin taikina maistui ihan munkille, mutta ihan siitä syystä että olin käyttänyt vahingossa munkin paisto öljyä!!! Että tympäs, valmis piirakka ei onneksi ollut ihan niin munkkimainen :)