torstai 5. joulukuuta 2013

Vielä ehdit Itsenäisyyspäiväksi!



Kinuskinen puolukkamoussekakku! Viime itsenäisyyspäivänäkin meillä tarjottiin puolukkaa, tässä muodossa. Nämä ovat mielestäni kaksi parasta puolukkakakkureseptiä, kannattaa kokeilla. Tämä moussekakku on samaan aikaan tosi makeaa, mutta silti raikasta. Tein tämän viime sunnuntain pikkujouluihin, loput heitin pakastimeen ja ne herkutellaan nyt itsenäisyyspäivän tunnelmissa! Tämä makumaailma sopii hyvin myös jouluun.



Kinuskinen puolukkamoussekakku


Pohja:
250g kaurakeksejä
85g daimia
100g voita, sulata

Mousse:
150g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa, vaahdota
200g puolukoita
1dl kinuskikastiketta
1prk rahkaa
6 liivatelehteä
tilkka vettä tai puolukkamehua

Koristeeksi:
vatkattua vispikermaa
puolukoita
daimia

Valmista pohja murskaamalla keksit ja daim ja sekoittamalla kuuma voisula muruihin. Painele muruseos 24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa ranskankermaa ja fariinisokeria muutaman minuutin ajan. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita seokseen vatkattu kerma sekä rahka. Lopuksi kääntele sekaan survotut puolukat (säästä pari ruokalusikallista puolukoita koristeluun) sekä kinuskikastike. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai puolukkamehua ja lisää liivateseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, moussen sekaan. Kaada mousse pohjan päälle ja anna hyydyä jääkaapissa yön yli. Koristele hyytynyt kakku pursotetulla vispikermavaahdolla, sekä rouhitulla daimilla ja puolukoilla!


Juhlallista itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Tää on niin parasta. Teen taas meille jouluksi. Taisin tehdä viime vuonnakin.

KirsiY kirjoitti...

Jälleen yksi kokeilemisen arvoinen resepti! Tätä täytyy tehdä jouluksi. Mennään vanhempieni luokse pohjoiseen, ja isäni rakastaa puolukoita. :)

sinisuu kirjoitti...

Ihana resepti taas :)

Onko sulla kaksoisolento Pohjanmaalla vai kenties sisko? Oon nyt muutaman kerran törmännyt RYllä sun näköiseen kauniiseen tyttöön ja teidän on kyllä pakko olla sukua :D

Eve kirjoitti...

Heljä, samaa mieltä!

Kirsi, tee ihmeessä! Tosi hyvää!

Sinisuu, mulla on vain yks sisko ja sekin asuu täällä samassa kaupungissa kuin mä :) . Mutta mulla on paljon serkkuja, joten voi olla sukulainen kyllä.

S kirjoitti...

Kuinka paljon puolukat maistuvat kakussa? Mietin, että voiskohan lapsetkin tykätä tästä kakusta? :)

Eve kirjoitti...

Anteeksi Sini, että vasta nyt huomasin kommenttisi!! Meidän lapset ainakin tykkäävät, tämä kakku ei ole ollenkaan kitkerää tai liian hapanta :) .