torstai 9. tammikuuta 2014

Lakritsiwhoopiet



Nyt tulee sitten tällainen mielipiteitä jakava resepti! :) Tein näitä nimittäin uudenvuoden aatoksi ja osa kovasti tykkäsi ja osa ei ollenkaan. Ohje on alunperin Kotiliedestä, mutta muokkasin sitä sen verran että lisäsin taikinaan tummaa kaakaota ja ohjeen kick-karkit vaihdoin samaan määrään hopeatoffeeta.
Parhaimmillaan nämä olivat, kun olivat muutaman tunnin tekeytyneet, joten arvanette että minä itse kuuluin niihin jotka tykkäsivät!

Lakritsiwhoopiet

(20-30 leivosta, koosta riippuen)

120g hopeatoffee-karkkeja
1dl kuohukermaa
125g voita
2dl sokeria
1 kanamuna
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl lakritsijauhetta (saa nykyään jo lähes joka kaupasta, itse ostin Prisman leivontahyllystä)

Heittele papereistaan auotut hopeatoffeet pieneen kattilaan. Kaada päälle kuohukerma ja keittele pienellä lämmöllä n.5minuuttia ja anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kanamuna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen lakukinuskin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi kahdelle leivinpaperille, noin 40-60 pyöreää "kasaa". Jätä vähän leviämisvaraa. Paista 200 asteessa noin 10min. Jäähdytä kokonaan ennen täyttämistä.

Vatkaa tuorejuustoa ja lakritsijauhetta kunnes jauhe sulaa ja seos on kreemimäistä. Sivele täytettä kahden whoopiepohjan väliin. Anna olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta, täytyy kokeilla. 😊. -susley

Emilia kirjoitti...

Voisin syödä vaikka koko kuvan. <3

Eve kirjoitti...

Emilia, ota haukku! :D