maanantai 18. elokuuta 2014

Punaherukkaa ja valkosuklaata
Parin viikon takaiselle veneretkelle leivoin mukaan punaherukkapiirakan. Oikein sellaisen perinteisen, murotaikinapohjalla ja kermaviilikuorrutteella. Tällä kertaa kokeilin kuitenkin rouhia valkosuklaata kermaviilitäytteen sekaan ja siitä tulikin ihana kokeilu! Aivan ihana makeus punaherukan kaveriksi! Jos joku haluaa tarkemman ohjeen, niin voin antaa, mutta pääpiirteissään siis kermaviili+muna+sokeri (puolet tavallisesta määrästä)-seoksen sekaan rouhi 100g valkosuklaata ihan pieneksi rouheeksi, ehkä sulattaminenkin onnistuu. Seuraavalla kerralla kokeilen sulattaa suklaan. Sitten vain punaherukat murotaikinapohjan päälle ja kermaviiliseos päällimmäiseksi ja koko komeus uuniin.
En muistanut kuvata piirakkaa mitenkään itsessään, joten kuvat ovat täyteenkatetusta veneen pöydästä kesken syömisen napattuja. Kokeilkaa tällaista piirakkaa ihmeessä!

8 kommenttia:

Anskuli kirjoitti...

Just mietin ku punaherukoita poimin, että joku valkosuklainen juttu toimis varmasti punaherukoitten pariksi leivontaan :P

Elina kirjoitti...

Joo...kuulostaa hyvälle...just pari vkoa takaperin tein vanhan kunnon mustikkakermaviilipiirakan...tota valkosta suklaata vois kokeilla just noiden punaisten herukoiden kans...

Anonyymi kirjoitti...

Hei kerros miten saat noista sarvista noin kauniita? Mä kokeilin yks päivä tehdä sillä sun ohjeella, mihin tulee kermaviiliä. Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö heikko. Taikina jäi aika tarttuvaksi, vaikka ihan ohjeen mukaan tein :)

Eve kirjoitti...

Anskuli, kokeile tätä! Niin helppokin!

Elina, kokeile todellakin!

Anonyymi, käytä kaulitsemiseen reilusti jauhoja, niin onnistuu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan tehnyt pappilan marjapiirakkaa? Siinä mm. Punaherukkaa, valkosuklaata ja turkkilaista jogurttia. Googlaapa jos kiinnostaa :) terv. Vakkari lukijasi :)

Eve kirjoitti...

Anonyymi, en! Otanpa selvää :) !

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida tuota valkosuklaata. Olen tehnyt useasti mustikka - valkosuklaapiirakkaa ja tulee todella maistuvaa :) Ei lainkaan liian makeaa, ainakaan minulle :)

Eve kirjoitti...

Anonyymi, en epäile hetkeäkään! Mustikka ja valkosuklaa on oiva pari myös. En itseasiassa tiedä yhtään marjaa jonka kanssa valkosuklaa ei sopis :) ! Kiitos kommentista!