perjantai 5. joulukuuta 2014

Minttusuklaafudget




Pitkin syksyä olen merkkaillut talteen herkullisia reseptejä, joita voisin kokeilla perinteisiä ystäväperheiden pikkujoulujamme ajatellen. Pikkujouluja juhlitaan nyt huomenna, itsenäisyyspäivänä, joten eilen pistin pienen fudgetehtaan pystyyn! Fudgethan on erityisen helppoja valmistaa. Käytännössä yleensä ainekset vain lämmitetään, sekoitetaan ja levitetään leivinpaperoituun ja voideltuun vuokaan jähmettymään. Jähmettynyt levy leikataan kuutioksi tai pötköiksi tai kuka mitenkin.

Tämä minttusuklaafudgeresepti löytyi Suklaapossun blogista. Sitä vähän varioin.


1prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)

260g tummaa suklaata
1,5rkl voita
1tl piparminttuaromia (jos käytät piparminttuöljyä, sitä ei tarvitse näin paljoa)

170g valkosuklaata
1tl piparminttuaromia
punaista (tai vaikka mintunsävyä paremmin kuvaavaa vihreää) pastaväriä

Vuoraa noin 20x25cm vuoka leivinpaperilla. Voitele vielä paperi öljyllä.

Ota esille kaksi kattilaa. Laita toiseen kattilaan n.2dl kondensoitua maitoa (silmämääräinen arviointi riittää) sekä pilkottu tumma suklaa ja voi nokare. Laita toiseen kattilaan loput maidosta (n. 1dl) sekä pilkottu valkosuklaa. Laita molemmat kattilat levylle ja lämmittele seoksia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes suklaat sulaa. Kun suklaat ovat sulaneet, lisää valkosuklaaseoksen joukkoon piparminttuaromi ja pastaväri ja tummasuklaaseokseen piparminttuaromi.

Toimi tämän jälkeen nopeasti. Levitä tummasuklaamassa LÄHES kokonaan vuoan pohjalle. Säästä muutama ruokalusikallinen marmorointia varten.
Kaada päälle valkosuklaamassa ja levitä. Lisää päällimmäiseksi vielä loppu tummasuklaamassa nokareina ja marmoroi veitsenkärjellä. Tässä kannattaa olla nopea, koska massat alkavat jähmettyä välittömästi. Jos pinta jää epätasaiseksi, laita päälle leivinpaperi ja painele fudgen pinta leivinpaperin läpi tasaiseksi. Irroita leivinpaperi varovasti ja laita fudge jääkaappiin kylmenemään. Oma fudgeni oli leikkausvalmista jo 3 tunnin päästä tästä.

Leikkaa fudge sopiviksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa!
Vinkki! Pakkaa kuutiot sellofaniin ja vie naapuriin joulutervehdykseksi! :)

P.S. Tein eilen lisäksi Cookie and Cream-fudgeja. Näiden ohjeen postasin tänne blogiin jo viime joulua ennen. Ohje löytyy täältä.

7 kommenttia:

RIIKKA kirjoitti...

Oi! Oon suunnitellu et teen fudgeja jouluksi, tulipa siis hyvään saumaan ohje! :)

Eve kirjoitti...

Riikka, no sattuipa sit :) . Voisin ehkä vielä kokeilla kolmansiakin vielä ennen joulua. Tämä on koukuttavaa ja periaatteessa noita voi varioida miten vain! :)

EiNi kirjoitti...

Hei miten hienoja!! Ja varmasti hyviäkin!! Kiva tuo punainen väri :)
Kyllä tässä jotain fudgeja täytyy itekkin jouluksi tehdä :)

Kotikummun Marjuska kirjoitti...

Johan sinä olet palannut tänne, kaivattu onkin jo! Kukahan meille tekis noita, ovat varmasti aivan ihania.
Marjuska

Eve kirjoitti...

Eini, kannattaa kyllä tehdä. Niin helppoja ja hyviä!

Marjuska, jospa tuo Riksu luki sun toiveen ja tekis teille jouluksi ;) .

Suklaapossu kirjoitti...

Nämä on vaan niiiin hyviä! Tein itse eilen taas yhden satsin, tällä kertaa vihreinä versioina. Piti laittaa suurin osa pakkaseen, kun ne uhkasivat hävitä ennen aikojaan ;)

Eve kirjoitti...

Kyllä! Tämän päivän pikkujouluissa saivat suuren suosion ja menivät viimeistä murua myöten! :) kiitos vielä ohjeesta!