torstai 16. huhtikuuta 2015

Aivan ihana liivatteeton sitruunajuustokakku




Jälleen kiitokset ihanalle reseptipankille Suklaapossulle! Kertakaikkisen raikas, ihana ja erilainen juustokakku tämä sitruunainen.
Minä, joka en edes kovin kauheasti sitruunasta välitä, rakastuin tähän kakkuun ihan kokonaan ja olen tekemässä tätä jo toistamiseen huomenna. Pohjaan laitoin kaurakeksejä ja valkosuklaata ja toimi hyvin. Pohja pysyi hyvin leikkautuvana ja valkosuklaa toi voita paremman sävyn tähän kakkuun. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty marie-keksejä. Kokeilkaa tätä ihan oikeasti ehdottomasti ja pian! :)


Liivatteeton sitruunajuustokakku

n. 20 cm irtopohjavuokaan (tein tämän 24cm vuokaan ja pohjan tuplana, massan yksinkertaisena)

Pohja:
15 Marie-keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte:
2.5 dl Flora Kuohua (tai kuohukermaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1.5 dl sokeria (minun mielestäni 1,25dl oli sopiva)
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori

Rouhi keksit. Sekoita muruun sulatettu valkosuklaa ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin massan valmistumisen ajaksi. Halutessasi voitele vuoan reunat öljyllä, silloin saat kakun irtoamaan vuoasta kauniisti.

Vatkaa Flora Kuohu (tai vispikerma tai kuohukerma) vaahdoksi. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori pieneksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehut talteen. Vatkaa kermavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto, hieman sokeria, sitruunan mehu ja sitruunan raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Tässä vaiheessa mousse on kuohkeaa.

Kaada massa pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa. Koristele valkosuklaalla.



4 kommenttia:

Suklaapossu kirjoitti...

Kaunis kakku :) Kiva kuulla, että kakku oli myös susta hyvää :) Se on tosi helppo ja nopea tehdä, ja sitä onkin tullut tehtyä jo useamman kerran, aina pienin muutoksin. Hyvä tietää, että pohja toimi ja leikkaantuu hyvin myös kaurakekseillä. Kiitokset ihanasta reseptipankki-kommentistasi, se piristi mieltä :D

Eve kirjoitti...

:) Olepa hyvä vain! Olen testannut sun blogista varmaan joka toisen ohjeen ja hyviä on ollut. Söin tätä kakkua itseasiassa ekaksi ystäväni leipomana, oli ottanut ohjeen myös sun blogista. Uskalsin sitten kokeilla itsekin, usein kun tulee skipattua sitruunaiset reseptit ensin. Joku lapsuuden trauma varmaan :D .

Aikku kirjoitti...

On hyvää :) olen tehny useamman kerran. Sokerin tilalta oon käyttänyt tomusokeria. Tulee vielä jotenkin pehmeämpi koostumus! Sulla on aivan sairaan hyviä ohjeita täällä. Kiva kun jaksat jakaa niitä muille!!

Eve kirjoitti...

Aikku, kiitos kivasta kommentista ja anteeksi myöhäinen vastaus! Hirveän kiireinen kevät! Yritän taas ehtiä tänne uusien reseptien kera.